Horúce novinky
recent

Moderný Glamour Style v Bratislave


Ak si pod pojmom Glamour Style v bytovom interiéri predstavujete elegantný štýl plný luxusu, nie ste ďaleko od pravdy.  Tento štýl obydlí filmových hviezd, ktorý sa v posledných rokoch objavil medzi horúcimi trendami v bytových interiéroch i pre bežných smrteľníkov, však nepredstavuje len luxus. Takýto interiér musí byť zároveň rafinovane jednoduchý!
.
Pre Glamour Style sú typické najmä kvalitné materiály a dobrý dizajn. Ťažko dosiahnete vkusný Glamour Style v byte s lacnou laminátovou podlhou. Drevo by malo byť naozaj drevené, kameň buď pravý alebo jeho náhrada v rovnako drahej kvalitnej napodobenine /napr. Corian/, ak dajaká tá drevotrieska, tak s vysokolešteným lakom a tak podobne. Rovnako v textíliách treba voliť pravý zamat s hustým vlasom, hodvábne dekoračné tkaniny, ženilku, pravý ľan.

V príncípe ide o štýl eklektický, t.j. o miešanie rôznych štýlov. Dôraz je kladený na kvalitu materiálov a na veľa veľa lesku!

Rodinný dom v Glamour Style


Pre návrh interiéru tohoto rodinného domu v Bratislave som dostala od klienta niekoľko vstupných informácií - na podlahe má byť určite kamenná lesklá dlažba a celkovo by mal dom pôsobiť ako luxusný hotel i útulný domov zároveň.

Dom je to neveľký, podlahová plocha prízemia má len nejakých 45 m2 aj s predsieňou, kotolňou, toaletou a so schodiskom! Bude ho rozhodne treba opticky "nafúknuť" a leské zrkadliace materiály tomu napomôžu.

Klient si vybral taliansky krémový mramor s výrazným žilovaním /Breccia Sarda/. Ku nemu som zvolila svetlosivý granit s jemným zrnom /napríklad brazílsky Cinzia Castello/.


Najpodstatnejšie zrkdlenie som však prisúdila sklu. V minulom storočí sa v luxusných interiéroch používalo opálové sklo, ktoré sa už dnes, bohužiaľ, vo veľkých tabuliach bežne zohnať nedá.  Zato je na trhu ponuka farebných tabuľových skiel /Lacobel/. Z tohto materiálu bude obložený vretenový múr schodiska i dverné krídlo do podschodiskového priestoru, stena pri dreze v kuchyni a posuvné dverné krídlo do kotolne.



 

Nábytok

V tomto štýle sa výborne uplatní minimalistický moderný nábytok rovnako ako starožitnosti, repliky dizajnérskeho nábytku 20. storočia a úplne nový typ nábytku tohto storočia - dnešný eklektický nábytok, ktorý pokojne mieša moderné strohé tvary s historizujúcimi formami. Ako príklad si predstavte hranatú komodu s "barokovými" nohami.
Kreslo Art Deco, foto KARE design
Sedačka Barocco Black, foto KARE design

Kreslo Stapfor, strieborná

 

Tapety


Na dosiahnutie luxusného vzhľadu naozaj neodporúčam steny len tak vymaľovať. Musia dostať tiež svoj kvalitný kabát, voľte:
- obklady /drevo, kameň, keramika, sklo.../ alebo štuky /benátsky štuk, marocký štuk i betónové leštené stierky/, drahé farby /najmä rôzne metalické, perleťové/, nástreky /napríklad striekané "zamatové" plochy/ a tapety.

Ku obkladom stien z mramoru, granitu a lacobelu som vybrala tapety s imitáciou zvieracej srsti od nemeckého výrobcu Rasch /kolekcia African Queen/. Motívy zvieracej srsti sú v Glamour Style tou povestnou čerešničkou na torte. Preferujú sa predovšetkým kože z exotických zvierat - zebra, tiger, leoprad, dnes sú veľmi moderné i kravské a ovčie kože.

Ups!


Práve motív zvieracej srsti na tapetách sa stal kameňom úrazu. Vysvitlo, že klient ho vyslovene neznáša. Dispozícia i výber nábytku je odsúhlasený a celý interiér idem farebne i výrazovo posunúť do špecifického luxusného štýlu, ktorý slávi svoj triumfálny návrat na scénu - do Art Deco.

Súvisiaci článok:
Interiér rodinného domu v štýle Art Deco

Kliknite na zväčšenie obrázkov! 

Návrh interiéru a vizualizácie: Eva Stalder


Eva Stalder

Eva Stalder

2 komentáre:

  1. Velmi stylove, ta bezova s ciernou je super. A brala by som aj tie zvieracie motivy. Pytaju sa tam. Povedala by som, ze je to viac zensky vkus ako muzsky. Mozete, prosim ukazat aj ten zmeneny variant na porovnanie?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem za kompliment :) Áno, toto je veľmi ženský interiér. Vystihli ste to, mala som z toho rovnaký dojem. Ibaže klient je muž a ten nový návrh je viac mužský. Ešte na tom robím, ale tento týždeň to už bude, ukážem!

      Odstrániť

Autorské práva: Eva Stalder. Používa službu Blogger.