Horúce novinky
recent

Tyrkysová - trendová farba Vianoc 2018

Pre tých, ktorí hľadajú každý rok pre vianočnú výzdobu novú farebnú tému, mám niekoľko nápadov v jednej z trendových farieb pre Vianoce 2018 - ľadovcovej tykysovej. Nájdete tu množstvo nápadov i pre dekorovanie bytov v rôznych štýloch bývania, stačí si vybrať!


Odtieňov tyrkysovej farby ľadovcov je neúrekom - od sýtej tyrkysovomodrej až po jemnučkú zelenkavú. Niektoré štýly obľubujú kontrastné kombinácie, pre iné sú typické svetlé odtiene.


1. Provensálsky, francúzsky, shabby chic štýl


Tieto štýly kontrasty necharakterizujú, voľte jemnú tyrkysovú, ktorá je najmä pre Provensálsko typická. Kombinujte s bielou, svetlou sivou, krémovou, stredne hnedou, so smaragdovozelenou i s teplou jarnou zelenou. Nezabudnite na striebornú a na krištáľové sklo. Celkové vyznenie vianočného dekorovania interiéru je noblesné a romantické.


Ak si vyberiete veľa strieborných historizujúcich doplnkov a krištáľové ozdoby, pravdepodobne inklinujete ku štýlu francúzskemu. Rustikálne materiály, napr. juta, drevo, keramika viac svedčia štýlu provensálskemu. Môžete však všetko zmiešať dokopy, toto je zásada schabby chic štýlu.


2. Škandinávsky štýl


V tomto štýle sú naopak kontrasty žiadúce. Tyrkysová môže byť sýtejšia, do farebných kombinácií pridajte tmavomodrú, čerešňovočervenú, tmavohnedú, studenú krémovú. A samozrejme snehobielu - základnú farbu nordických interiérov. Škandinávci preferujú rustikálne i veľmi moderné až minimalistické dekorácie.



3. Vianoce na ľudovú nôtu


V našich tradičných rustikálnych vianočných dekoráciách si pravdepodobne tyrkysovú farbu predstavíme len ťažko. Napriek tomu som niekoľko vydarených príkladov i v tejto trendovej farbe našla.


Kov sa vo vianočnej výzdobe teší čoraz väčšej obľube. Adventný svietnik z plechových hrnčekov? Zaujímavý nápad, vosk nepotečie po stole. Kovové vianočné ozdoby predáva Lavanda.


4. Tyrkysové vianočné dekorácie do moderného interiéru


Moderným interiérom svedčia jednoduché, neprezdobené vianočné ozdoby a dekorácie. Môžete sa inšpirovať štýlom škandinávskym, vsadiť na minimalizmus. Lesk i sklo sú vítané - na rozdiel od štýlu francúzskeho - v jednoduchých tvaroch a bez zbytočného zdobenia.

Všimnite si symbiózu vianočného stromčeka, ktorý aj pri jednoduchej výzdobe (len vianočnými guľami) vyzerá načančano, s minimalistickým vencom na krbe. V modernom byte jeden dominantný prvok stačí.





5. Vianoce pre tých, ktorí to majú radi ligotavo a glamour


Vianočné stromčeky našich starých rodičov, ako si ich pamätáme z detstva, sú stále v móde. Navešajte na ne čo najviac lesklých sklenených dekorácií a radšej nedopĺňajte nijakými prírodnými materiálmi.

Na taký glamour stromček môžete pridať i dekorácie, ktoré s Vianocami nijako nesúvisia: pávie perá, vtáčiky, motýle, kvetiny.



Obrázky: Pinterest, Lavanda, Sashe

Nových trendov pre tohtoročné Vianoce je viacero, postupne vám ich všetky predstavím.
Súvisiace články: Trendy Vianoce 2018 - industriálny štýl
Trendy Vianoce 2018 - divočina



Eva Stalder

Eva Stalder

2 komentáre:

  1. Moja oblubena farba!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tak práve táto farba mi, neurazte sa, pripadá fakt ako hrozná. Cez víkend som bol na jednej vianočnej výstave a keď som videl to veľké množstvo tyrkysovej, tak som si hovoril, že je to fakticky gýč ako bič. Ešte šťastie, že sme dali na tento článok a urobili si byt v normálnych farbách a nevymýšľali žiadne blázniviny.

    OdpovedaťOdstrániť

Autorské práva: Eva Stalder. Používa službu Blogger.