Horúce novinky
recent

Trendy Vianoce 2018 - industriálny štýl

Jedným zo skutočne horúcich trendov Vianoc roku 2018 sú Vianoce industriálne. Vianočné dekorácie imitujú priemyselné materiály - najmä zhrdzavenú oceť, mosadz, meď, betón, neopracované odkôrené drevo, prípadne sú z týchto materiálov rovno vyrobené.



Trend Urban Glow sa pri sviatočnom dekorovaní nemusí nutne uplatniť len v industriálnych interiéroch. Môžete ho vyskúšať i v bytoch moderných, v škandinávskom štýle a mnohé prvky budú výborne vyzerať i v romantickom shabby chic.

Najvýraznejším štýlotvorným prvkom sú papierové tienidlá v tvare hviezdy, často natreté metalickou farbou. Svietniky sú betónové, z čierneho kovu, prípadne mosadzné alebo medené. Dôležitý je ich moderný, či industriálny tvar. V tomto štýle sa určite uplatní juta, staré drevo a pozinkovaný plech i drôt.

Nezabudnite na hladké sklo, výborné pre kvetinové aranžmány (najlepšie sú suché konáriky alebo len čečina) sú staré fľaše, demižóny alebo laboratórne hnedé nádoby.


Kovové vianočné dekorácie s patinou (veľký obrázok) som kúpila už vlani v kvetinárstve, netušiac, že nastupuje nový trend. Výborne vyzerajú s palicami škorice.

Hviezdu, pomaľovanú metalickou farbou, predáva IKEA. Na obrázku sú vyobrazené aj imitácie betónu náterom - na preglejke i na skle.


Dobrým pomocníkom je i prírodný hnedý papier a ten najobyčajnejší baliaci papier. 

Všimnite si dobre farebnosť: je veľmi neutrálna. Červenohnedá, odtiene sivej, odtiene hnedej, čierna a biela. Sviatočnú atmosféru v tomto štýle vytvára predovšetkým kombinácia surových materiálov s kovovým leskom.


Na výzdobu vianočného stromčeka sú najvhodnejšie hladké gule v metalických farbách, hladké nezdobené sklo, rôzne prírodniny, papierové ozdoby a ozdoby z kovu.


Všetky tieto krásne ozdoby predáva anglická spoločnosť Amara, na našom trhu nie sú. Určite však zoženiete sviečky vo farbe medi, "medené" vianočné gule, môžete použiť šišky, prípadne tiež dostupné ozdoby z brezového dreva.


Industriálny vzhľad dosiahnete i použitím starších "nepriemyselných" svetelných reťazí a ozdôb. Stačí, keď ich naaranžujete inak, napríklad na starý rebrík.


Rôzne staré drevené debničky sú pre tento štýl ako stvorené, rovnako ako podrôtované nádoby. Slovenské drotárske vianočné ozdoby z pozinkovaného drôtu sú trefou do čierneho!


Čo z tohto štýlu zoženiete u nás? Napríklad: medenú závesnú girlandu a srdiečko predáva Ewalds.sk, patinovanú "medenú" sklenenú guľu Lavanda.sk a drevenú hviezdu s LED diódami Nay.sk.


Inšpirovali ste sa? Ja sa novému trendu veľmi teším, vlani som si vytvorila základ, tohto roku musím dokúpiť veľké hviezdy!

Obrázky: Pinterest (Amara), IKEA, Ewalds, Lavanda, Nay

Nových trendov pre tohtoročné Vianoce je viacero, postupne vám ich všetky predstavím.
Súvisiace články: Tyrkysová - trendová farba Vianoc 2018
Trendy Vianoce 2018 - divočina



Eva Stalder

Eva Stalder

1 komentár:

Autorské práva: Eva Stalder. Používa službu Blogger.