Horúce novinky
recent

Trendy Vianoce 2018 - divočina

Tento trend je skutočným prekvapením. Zvieracie potlače síce svetu módy túto sezónu vládnu celkom neohrozene, nuž ale už aj vo vianočných dekoráciách? Rôzne parôžky, vtáčie pierka i vtáčiky samotné sa najmä v škandinávskych vianočných príbytkoch vyskytujú už dávno, zvykneme si i na safari štýl?

Vianočné gule s leoparďou "srsťou", levy na stromčeku, leopard na sviatočnom stole. Afrika, safari, džungľa, čo už len tieto témy majú spoločného s našimi Vianocami?! Dajú sa vôbec takéto ozdoby vydekorovať vkusne? Príklady, ktoré som našla, ukazujú, že aj hej. Viem si takéto divoké Vianoce celkom dobre predstaviť v interiéroch v koloniálnom štýle alebo v glamour štýle či v art deco. Všetky tri využívajú zvieracie potlače najmä v textíliách.

Tak sa na to pozrime bližšie: farebnosti kraľuje okázalá kombinácia čiernej so zlatou, doplnená zemitými farbičkami. Vianočný motív nijaký, zato slávnostný stôl pôsobí luxusne a nápadito.


Ozdoby na stromčeku s vyobrazením divých šeliem sú doplnené zlatými, medenými a čierno-zlatými guľami.


Väčší dôraz sa kladie na bytové doplnky, než na vianočné dekorácie. Nechýbajú kožušiny, resp. ich imitácie.


Aranžmány zo suchých exotických rastlín sú veľmi vydarené. Niektoré z vianočných gúľ sa zase na sušené exotické kvety podobajú.


Vianočné ozdoby a veniec na tému divočina. Pierkové ozdoby si ľahko vyrobíte aj sami, zadajte do vyhľadávača spojenie "dekoratívne pierka", dodávateľov je skutočne dosť.



Ak túžite po skutočne extravagantnej vianočnej výzdobe, nech sa páči! Hľadala som podobné ozdoby i u nás, zatiaľ ešte nedorazili. Aspoň budete mať istotu, že na safari Vianoce nenarazíte u každej kamošky.

Vo väčších kvetinárstvach určite nájdete fúru sušených exotických rastlín. Látku s motívom zebrej alebo leopardej srsti tiež nebude nijaký problém zohnať. Z výzdoby vynechajte anjelikov, resp. všetky tradičné vianočné symboly. Stromček ozdobte guľami v zemitých farbách, v zlatej a medenej farbe, dopňte pierka. Prípadne oblepte pierkami samotné gule.

Čierno-zlatú a patinovanú bronzovú guľu predáva Ewalds.sk. I toho zlatého kolibríka. Dekoračnú guľu z polyresinu nájdete u Novaline.sk, ale na podobné gule i z prírodných materiálov natrafíte aj v kvetinárstvach.


Venček z pierok, parôžky na zavesenie i drevený svietnik predáva Lavanda.sk.


Napokon sa mi tento nový trend zdá celkom zaujímavý a hravý. Treba s ním však pracovať veľmi opatrne, ak chcete, aby výsledok bol i vkusný. Ostatne - so zvieracími vzormi treba obozretne narábať vždy. Trúfnete si?

Obrázky: Pinterest (Amara), Lavanda, Ewalds, Novaline

Nových trendov pre tohtoročné Vianoce je viacero, postupne vám ich všetky predstavím.
Súvisiace články: Tyrkysová - trendová farba Vianoc 2018
Trendy Vianoce - industriálny štýl



Eva Stalder

Eva Stalder

1 komentár:

Autorské práva: Eva Stalder. Používa službu Blogger.