Horúce novinky
recent

Mikro loft na Manhattane



Skutočne miniatúrny loftový byt sa nachádza v bohatej manhattanskej štvrti Upper West Side. Okrem obmedzenej podlažnej plochy je zúžený schodiskovými ramenami i vertikálne .Dispozíciu tvoria štyri samostatné "živé platformy" vložené v priestore, ktoré poskytujú priestor pre všetky podstatné funkcie bývania a popri tom vytvárajú pocit otvoreného a presvetleného priestoru. Na najnižšej úrovni sa nachádza vstupný priestor a kuchyňa, len pár schodov nahor je hlavný obytný priestor.

Nad obývacím priestorom sa vznáša spálňa na oceľovej konzolovej konštrukcii.
Schodisko vedie až na najvyššiu úroveň na malú strešnú záhradu.
Vzhľadom k nepatrnej veľkosti bytu sa bojovalo o každú piaď priestoru. Schody tak neslúžia len ako vertikálna komunikačná konštrukcia, ale aj ako hlavný úložný priestor. Kúpelňa je tiež schovaná pod schodiskom. V byte vlastne neexistujú nijaké tradičné skrine.




Materiály sú v celom byte rovnaké a vybraté tak, aby zdôraznili jednotlivé zóny priestoru. Obvodové steny sú svetlé, jschodisková stena je po celej výške z priznaných na bielo natretých tehál, skrinky i pracovná doska kuchynskej linky sú tiež biele a všetky spotrebiče sú zabudované. Zdôrazneným prvkom je konzolová konštrukcia spálne, obložená tmavohnedým drevom, ktoré sa použilo i na podlahy a schody.

Vzhľadom ku množstvu vstavaného úložného priestoru je byt zariadený nábytkom len minimálne.











Fotografie: Taggart SorensonVia:  http://www.spechtharpman.com


Zaujal vás tento článok? Máte ku téme článku nejaké otázky?
Napíšte mi do diskusie pod článkom a ja sa pokúsim na vašu otázku odpovedať.

Mohol by tento článok zaujímavý aj pre vašich známych a priateľov? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

Máte radi minimalistický štýl? Pochváľte sa v diskusii pod článkom alebo sa pridajte ku jeho fanúšikom a Facebooku.

Eva Stalder

Eva Stalder

2 komentáre:

  1. Môže byť. Jednoduché, čisté... už len aby naši dveloperi stavali takéto zaujímavé byty. Malé stavajú, ale sú väčšinou o ničom.

    OdpovedaťOdstrániť

Autorské práva: Eva Stalder. Používa službu Blogger.