Horúce novinky
recent

Detská izba v škandinávskom štýle

Požiadavky na maličkú miestnosť, určenú pre dve deti, boli veľké: miestnosť mala obsahovať postele normálnej veľkosti pre spanie troch detí, dostatok úložných priestorov, malú telocvičňu, pracovné stoly a ešte aj dostatok voľného priestoru na hranie.
Izbu budú obývať dve malé deti oboch pohlaví. Tretie miesto na spanie je určené pre návštevy. Staršie dieťa predškolského veku je chlapec, dostalo teda najdobrodružnejší "pelíšek" v podobe palandy, do ktorej sa dá dostať po rebríku alebo vyliezť po stene.

Mladšie dievčatko bude spávať na normálnej posteli, pod ktorou je umiestnené ďalšie, vysúvacie lôžko.


Zasnežené hory


Najexponovanejšia časť steny s rebrinami má obklad z drevotriesky v podobe horského končiara. Vinylové tapety s geometrickými vzormi "horskú scenériu" dotvárajú. V nočnej časti sú steny celoplošne polepené vinylovou tapetou, bodky evokujú sneh, podstatnou úlohou tejto tapety je však predísť zašpineniu stien. 

Farebnosť priestoru je viac-menej neutrálna. Chlapec deklaroval, že má ružovú rád, v jednoduchej bielo - krémovej základnej farebnosti je však jemná ružová len farbou doplnkovou.




Úložný priestor je vyskladaný zo skriniek STUVA (predáva IKEA). Zostavu tvorí jedna vysoká šatníková biela skriňa a dve  nižšie skrinky v dezéne dreva. Šachovnicovité usporiadanie sa docieli vzájomnou výmenou čiel zásuviek. Drevené úchytky treba dokúpiť zvlášť.

Detský koberec predávajú rôzne e-shopy, hľadajte ho pod názvom ADVENTURE RUG.


Horná posteľ, robená na mieru do výklenku, je podložená masívnou skrinkovou zostavou na odkladenie kníh a hračiek. Dvierka sú vyriešené tak, aby sa dali otvoriť aj pri vysunutí spodnej postele.


V centre miestnosti je rozložená detská žinienka, ktorú možno jednoducho zrolovať.


Ďalšie vhodné doplnky v tomto štýle:


1. Detský koberec Kids 550 Pink
2. Deka Wawe
3. Detský vankúš Pes
4. Vankúšiky, 2 ks Galaxy



Návrh interiéru, koláže a vizualizácie: Eva Stalder
eva.stalder@gmail.com



Eva Stalder

Eva Stalder

5 komentárov:

  1. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Toto sa mi veľmi páči. Máme podobne zariadené = bývania v škandinávskom štýle. Nedávno sme ešte dokupovali nejaké bytové doplnky z dreva v škandinávskom štýle. :) Ešte by to chcelo domáce saunu, ktorú plánujeme až budúci rok a bude to dokonalé. :) báza s vírivkou už máme, takže to bude kompletný wellnes. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Mne sa hrozne páči tá jednoduchosť. To je paráda. A tie pastelové odtiene sú tiež super. Skvelá inšpirácia. :) Tiež práve chceme niečo urobiť so synovou detskou izbou. Vidím to tak, že asi nakúpime nejaký nový detský nábytok. To bude prvá vec. Už som sa pozeral a na internete sú dnes tie možnosti skutočne veľké. Mne osobne sa napríklad veľmi páčia veci, ktoré majú na https://www.dreamboutique.sk/detsky-nabytok/

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Za mňa je dobré, keď sa deťom vo výbere detskej izby nechá trochu viac priestoru. Pretože ako áno, my rodičia síce presne vieme, čo naše ratolesti potrebujú, ale vieme to naozaj? No? Ja som napríklad zistil, že náš syn by rád hral na gitaru, tak sme to trochu prispôsobili, aby to bola aj izba pre muzikanta. A keď vidím, ako si teraz zháňa články ako tu a dobrovoľne sa učí , tak z toho mám fakt radosť. : )

    OdpovedaťOdstrániť

Autorské práva: Eva Stalder. Používa službu Blogger.