Horúce novinky
recent

Rustikálny mix štýlov

Ruský dizajnér Denis Svirid navrhol skutočne zaujímavý interiér domu v rustikálnom štýle, v ktorom navzájom mieša škandinávske prvky s novoanglickými, ruskými a provensálskymi. Výsledkom je útulné vidiecke bývanie v elegantných béžových odtieňoch.

Drevené obklady v krémovobielom odtieni majú svoj pôvod v severských krajinách, kamenné murivo zo svetlého pieskovca a nábytok v Provensálsku.

Mohlo by sa vám hodiť:

Konferenčný stolík JAVA, Bighome


Drevený obklad a zdobené liatinové zábradlie sa často vyskytuje v ruských vidieckych prázdninových príbytkoch, zvaných dače.


Stoličky v jedálni typu Camargue sú provensálske, v tomto prípade netradične v tmavšom odtieni dreva (v typických provensálskych interiéroch bývajú z dreva svetlého alebo biele či v pastelových farbách).

V skutočnom provensálskom interiéri by bola na zemi kamenná alebo keramická dlažba, tá je však pre poveternostné podmienky v Rusku príliš studená. Podlahu v obytných miestnostiach tvorí masívne drevo, v spálňach doplnené o koberce.


Rustikálna vzdušná kuchyňa je dokonalým mixom štýlov. Strop ruský, kuchynská linka škandinávska (a rovnako vhodná i do provensálskeho štýlu), industriálne svietidlá, stoličky a vzorovaná dlažba evokujú New England. Viacej o kuchyni TU.


Mohlo by sa vám hodiť: industriálna stolička do kuchyne - štýlový masívny nábytok nemeckej kvality. Keďže ide o prírodný produkt, každý kus môže byť jedinečný, čo môže mať za následok aj farebné odchýlky. Nedokonalosti a nerovnosti sú súčasťou prírodnej štruktúry materiálu.
Iron taburetka mango, Bighome

Praktické úložné priestory v predsieni i s lavičkou na prezúvanie.


Spálňa rodičov je zariadená nábytkom vo francúzskom vidieckom štýle, svetlé drevo obkladov a najmä tmavé závesy posúvajú interiér viac do Ruska. Toto je dobrý príklad pre všetkých milovníkov provensálskeho či všeobecne stredomorských štýlov - južný štýl treba v severných krajinách "oslabiť" miestnymi prvkami, aby nevyzeral nepatrične.


Kajutové postele v detskej izbe vnášajú do priestoru dynamiku a vtip a sú jasným odkazom na severské prímorské štýly.


Mohlo by sa vám hodiť: Písací stôl s tromi zásuvkami.
PC stolík Decodom Lirot Typ 61 (biela arctic)

Rustikálna kúpelňa v bielej a svetlohnedej farbe. Viacej o kúpelni TU.


Pôdorys jednotlivých podlaží domu.


Inšpiroval vás článok? Zdieľajte ho so svojimi priateľmi!


Eva Stalder

Eva Stalder

1 komentár:

Autorské práva: Eva Stalder. Používa službu Blogger.