Horúce novinky
recent

Biely minimalistický prázdninový švédsky dom


Tento krásny prázdninový domček patril kedysi švédskemu bytovému dizajnérovi Mikaelovi Beckmanovi a jeho rodine. Tu počas prázdnin trávili letné dni uprostred lesa.

Bieloskvúci škandinávsky minimalizmus je tu dovedený do úplnej dokonalosti. Napriek tomu, že lesný drevený domček nemá veľké okná, vďaka bielej farbe vyzerá interiér ako zaliaty svetlom.

V obývacom priestore je červenými tehlami zvýraznený ústredný bod - obrovský otvorený kozub. Rozložitosť sedacej súpravy je potlačená bielym čalúnením na bielom pozadí. Zrak návštevníkov pritiahnu kontrastné vankúše, taburetky a sisalový koberec, ktorý farebne korešponduje s drevenou podlahou vo vedľajšiej miestnosti i so starým ľudovým nábytkom.


Niekoľko starých nábytkových kusov v prírodnej farbe dreva pôsobí na bielom pozadí ako artefakty.
Jas v priestore znásobuje aj lesk na bielej palubovej podlahe.



Podlaha v kuchyni, spojenej s jedálňou, je ponechaná v prírodnej farbe borovicového dreva. Všimnite si na bielo natreté celoplošné obloženie stien.



Spálne už hádam ani minimalistickejšie byť nemôžu. Všade biela s jemným dotykom čiernej a okrovej farby.




Zvonku domček vyzerá typicky švédsky a nik by neočakával biele strohé miestosti vo vnútri.


Dizajnér: Mikael Beckman
Fotografie: Skeppsholmen

Ste fanúšikom minimalizmu a škandinávskeho štýlu? Zdieľajte článok so svojimi priateľmi!



Eva Stalder

Eva Stalder

1 komentár:

  1. Mne sa tento štýl napríklad veľmi páči, ale hovorím si či to nepôsobí až veľmi chladne. Pokiaľ by som si v takomto štýle chcela zariadiť svoje bývanie, tak by to chcelo určite nejaké doplnky, ktoré by ho zútulnili. Mne sa u nás doma napríklad týmto spôsobom veľmi osvedčili ovčie kožušiny, ktoré máme v obývačke. Tie celej obývačke dodávajú na útulnosti.

    OdpovedaťOdstrániť

Autorské práva: Eva Stalder. Používa službu Blogger.