Horúce novinky
recent

Dovolenka na toskánskom panstve


Villa Medicea di Lilliano  je prestížne historické súkromné sídlo neďaleko Florencie. Stavba i interiéry sú stelesnením toskánskeho štýlu a ležérnej prepracovanosti. Oáza pokoja, ktorú tvorí komplex budov, záhrad a nádvorí, je obklopená 70 hektármi viníc a olivových hájov.

Dnes je Villa Medicea Di Lilliano domovom Diletty Malenchini a jej rodiny, najmladšej generácie rodu Malenchini, ktorý vlastní a zveľaďuje tento majetok už viac ako dve storočia. Rodina v kopcoch Chianti Colli Fiorentini pestuje vinič a olivy, vyrába víno a olivový olej.

Časť pôvodných hospodárskych budov sa prestavala na dovolenkové apartmány a práve tie sú ukážkou dnešného toskánskeho štýlu, ktorým sa môžete inšpirovať.



V hlavnej budove je zachovaný historický, veľmi zdobný toskánsky interiér s freskovou výzdobou a so starožitným nábytkom.



Pôvodná kuchyňa panstva i historické pivnice sú skutočnou pastvou pre oči.


Komplex ponúka hotelové izby ale i päť kompletne zariadených apartmánov i s kuchyňou. Pre milovíkov Toskánka a najmä Florencie, ktorá je odtiaľto vzdialená len 14 kilometrov, je toto ideálne dovolenkové miesto.

Apartmány sú síce každý iný, ale štýl zariadenia je rovnaký. Kuchynské linky majú dvierka natreté v typických toskánskych farbách - buď sú slnečnicovo žlté alebo olivovo zelené.


Zaujali ma netradičné čierno-bielo prúžkované koberce zo švédskej obchodnej siete. Prúžky sa opakujú aj na záhradných lehátkach - nezvyčajný a vtipný detail, ktorý historizujúcim interiérom dáva modernejší podtón rovnako, ako výber moderných svietidiel.


Spálne sú všetky zariadené posteliami "s nebesami" z kovaného železa. Okrem terakotových dlaždíc a teplej, zemitej farebnosti je kovaný nábytok jeden z hlavných atribútov toskánskeho štýlu.


V apartmánoch sú zachované tradičné tmavohnedé trámové stropy, podlahu pokrýva keramická (terakotová) dlažba.

Kedže nejde o klasický hotel, hostia majú možnosť vidieť skutočný život Talianov v samotnom srdci Toskánska. Už len z týchto fotografií dýcha čaro horúceho juhu a vôňa zrejúceho hrozna.



Obrázky: Villa Medicea di Lilliano 


Súvisiace články: Toskánsky štýl - Tuscan Style


Eva Stalder

Eva Stalder

1 komentár:

Autorské práva: Eva Stalder. Používa službu Blogger.