Horúce novinky
recent

Elegantný a minimalistický švédsky byt


Pre milovníkov škandinávskeho dizajnu i minimalizmu je toto skutočná inšpirácia. Podkrovný byt na rozlohe len 90 m2 (71 m2 obytnej plochy + 19 m2 terasy) vďaka prevládajúcej bielej farbe pôsobí nielen vzdušne ale i oveľa väčšie.

Vybavenie bytu a jeho celkový esprit je výbornou inšpiráciou najmä pre mladých ľudí. Podkrovie starého domu je jednoducho vybielené, zachované sú rôzne nerovnosti a staré komíny, priznané tehly bez omietky sú natreté bielou farbou. Práve nerovnosti stien, rôzne sklony strechy, oblúky a ďalšie atypické prvky dodávajú tomuto bytu neopakovateľný šarm.


Nábytok je zmesou ikonických dizajnérskych kúskov i retro nábytku s obyčajnými drevenými debničkami a vidieckym orýpaným mobiliárom. Svietidlami sú obyčajné zavesené žiarovky alebo lampy s tienidlami v škandinávskom dizajne 60-tych rokov.





Maličká pracovňa so subtílnym moderným písacím stolom a starou vidieckou stoličkou.



Kuchyňa je úzka, ale pocit stiestnenosti nenavodzuje. Veľká presklená stena, vedúca na rozsiahlu terasu vyvažuje stiesnený priestor. Jedálenský kút dostal svoje miesto v zaujímavom lomení striech.




Najkrajšou ozdobou spálne je staré nepravidelné murivo, natreté bielou farbou. Inak je spálňa zariadenia striedmo a minimalisticky, maličká knihovnička je tvorená opäť drevenými debničkami.


Rovnako romanticky pôsobí hrubé a nerovnomerné murivo v kúpelni, kde je kontrastný tmavosivý obklad použitý len na tých najnevyhnutnejších miestach.


Terasa, ktorá nadväzuje priamo na kuchyňu, je krytá z troch strán. Toto je dokonalé súkromie pre posedenie s priateľmi pod hviezdami.


Images credit by Alvhem

Máte radi škandinávsky dizajn? Zdieľajte článok s priateľmi!




Eva Stalder

Eva Stalder

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Autorské práva: Eva Stalder. Používa službu Blogger.