Horúce novinky
recent

Elegantný byt s dekadentným prekvapením


Moderný trojpodlažný loft vo Venice Beach v Kalifornii v Spojených štátoch prekvapuje svojou strohou bielou čistotou a dôrazom na dizajn každého z interiérových prvkov.

Prvému podlažiu s kuchyňou, obývačkou a jedálenským kútom dominuje nápadné schodisko, ktorého tvar i biely náter zábradlia evokujú funkcionalizmus 30-tych rokov minulého storočia. Domy v tomto období sa často navrhovali ako "zaoceánske parníky" vrátane strešných terás v podobe "kapitánskych mostíkov". Podobný mostík v tvare konzolovito osadenej medzipodesty má i toto schodisko.




Jedálenský kút je zariadený ikonickým mobiliárom zo 60-tych rokov a tiež navodzuje dojem luxusnej jachty. Tu sa dizajnéri skutočne pohrali s detailami. Príborník zdobia kované "harpúny" korešpondujúce s ťažkým železným lustrom. Oba tmavé kotrastné prvky sú odkazom na španielskych kolonizujúcich moreplavcov.


Na prvom podlaži sa nachádza oddychová miestnosť s výstupom na terasu a pracovne. Tu prevláda v nábytku svetlosivá farba. Všimnite si originálnu industriálnu knižnicu.




Hlavná spálňa je zariadená veľmi stroho s prevahou dubového dreva. I tu - ako v celom byte - majú hlavné slovo obrazy na stene.


Najväčšie prekvapenie však skrýva tento elegantný a vzdušný byt v miestnosti, kde by ste to najmenej očakávali. V hosťovskej toalete na najnižšom podlaží. Táto najmenšia miestnosť je nielenže zdôraznená tmavým štukom z vonkajšej strany a vtupom zakomponovaným do umelecky kovanej "slávobrány" pri vchodových dverách. Po otvorení dverí vás šokuje nápadné grafitti na čiernych stenách. Kontrastný, šokujúci underground v byte, ktorý je inak celý v luxusnom glamour štýle, evokujúcim konštruktivizmus i Art Deco.




Dizajn interiéru: Hutton Design

Eva Stalder

Eva Stalder

1 komentár:

Autorské práva: Eva Stalder. Používa službu Blogger.