Horúce novinky
recent

Korálovočervená závesná hojdačka CHILLO

Zavesené hojdacie kreslá sú v posledných rokoch doslova hitom. Spočiatku boli na trhu len kreslá exteriérové - v záhradách nahrádzali hojdacie lavičky. Postupne však našli svoje miesto i v interiéroch: takým závesným kreslom svoj byt nielen oživíte, ale ho ani nezaťažíte prehnane veľkým kusom nábytku. Navyše ho môžete kedykoľvek zvesiť.

 

Závesné hojdacie kreslo CHILLO


Autorské minimalistické kreslo CHILLO dizajnérky Markéty Filgasovej je celé vyrobené z prírodných materiálov a vďaka výplni drží tvar, takže sa v ňom človek pri odpočinku necíti stiesnene a nemusí strážiť rovnováhu tela (ako je to pri hojdacích sieťach).


Zavesené je na jednej karabínke, možno ho ľahko odopnúť. Samotné zavesenie závisí od konštrukcie stropu, najjednoduchšie je zavesiť kreslo na trám, prípadne sa môže použiť chemická kotva (tmel s veľkou pevnosťou pre dynamické zaťaženie).

Spoločnosť TaMarki ponúka poťah kresiel CHILLO v neutrálnych farbách - v krémovej, sivej a antracitovej bavlne, v prírodnom ľane - no i vo farbách výrazných. Mňa okúzlila žiarivá korálovočervená, ktorá je celkom čerstvo vyhlásená farbou roka 2019.

 

Farba roka 2019 - PANTONE 16-1546 Living Coral. S akými farbami ju kombinovať?


Skutočne živá, teplá a výrazná korálovočervená sa výborne kombinuje s teplou bielou (získate ju tak, že pri maľovaní pridáte do bielej trochu okrového pigmentu). Teplejšieho odtieňa bielej sa nemusíte báť, aj keď máte snehobiely nábytok, či sedaciu súpravu. Naopak - toto ladenie tón v tóne jednotlivý mobiliár len zvýrazní a výsledný dojem bude plastickejší a útulnejší.

Ku bielej môžete dopniť neutrálnu sivú a kontrastnú čiernu. Korálovočervená dokonale ladí so zlatou i s tyrkysovou farbou. Prvá kombinácia evokuje luxus zlatých šperkov s korálmi, druhá krásu korálových útesov v tyrkysovej lagúne. Pri materiálovom mixe som teda tyrkysovej prisúdila sklo.



Mohlo by sa vám hodiť

01 - závesné hojdacie kreslo CHILLO | 02 - väčší odkladací stolík Zuiver Bee | 03 - dizajnové stropné čierne svietidlo HT169912 | 04 - sklenená váza Riverdale | 05 - sklenená váza zlatá/hnedá | 06 - čierny kožený vankúš Fuhrhome Athens | 07 - povlak na vankúš Apolena Zig Zag | 08 - obraz Graham & Brown Neon Stripe | 09 - obraz sømcasa Numbers | 010 - rozkladacia rohová sedacia súprava z ekokože SARA

Ako som postupovala pri výbere jednotlivých doplnkov? Už dávno neplatí princíp dvoch základných farieb plus nejakej doplnkovej a netreba sa držať ani zvyku vyskladať obývaciu izbu nábytkom z jednej série. Pracujem na princípe "bračekov", "trojičiek" a "cudzincov". 

Príklad trojičiek: ak zasvieti korálovočervená v troch prvkoch (stena, kreslo, vankúš), už jej viac netreba. Doplnky v rovnakej farbe by len svedčili o úpornom ladení. Doplnkami sú v tomto prípade "cudzinci" - najmä tyrkysové vázy. Každý prvok má zároveň nejakého svojho "bračeka", napríklad stolík je svojimi nožičkami v príbuzenskom vzťahu s kreslom a doskou zase so sedačkou. Kožený čierny vankúš opakuje materiál (ekokoža) zo sedačky. Zlatá z druhého vankúša sa vyskytuje tiež na jednej z váz a tak ďalej.
V jednej ruke obľúbená kniha či notebook, chladený koktejl, pomalé hojdanie, pohodlné sedenie... zavesené hojdacie kreslo vám v byte vykúzli neopakovateľnú atmosféru a vynikne i ako zaujímavý solitér.
Autorské kreslo CHILLO sa veľmi jednoducho skladá, pozrite si video:


Obrázky: Bonami, Biano, TaMarki
Návrh a koláže: Eva Stalder, eva.stalder@gmail.com

Je možné toto kreslo umiestniť i v iných štýloch bývania, než je ten dnešný moderný? Ale áno, pozrite si ďalšie príklady v článku: Závesné kreslo Chillo. Vyberte si preň štýl!


Eva Stalder

Eva Stalder

4 komentáre:

  1. Tyto vázy vypadají obzvlášť krásně

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tak toto je super. Presne niečo také by som do obývačky tiež veľmi chcela. Najprv ale musím pre niečo také v obývačke urobiť miesto. Chcem teraz celú obývačku preorganizovať a najskôr sa aj zbaviť starej sedačky. Je hrozne veľká a zaberá veľa miesta úplne zbytočne. Myslím si, že by nám v obývačke bohato stačila nejaká menšia.

    OdpovedaťOdstrániť

Autorské práva: Eva Stalder. Používa službu Blogger.