Horúce novinky
recent

Vianoce v boho štýle

Štýl bývania, nazývaný boho, bohemian style... jednoducho bohémsky štýl je odkazom na šesťdesiate roky a éru hippies. Je absolútne slobodný, uvoľnený a originálny - nájdete v ňom pestrú zmes indiánskych, cigánskych, exotických prvkov, spolu s vidiekom, retrom, starožitnosťami i absolútne minimalistickým nábytkom. Vždy ho preferovali výstrední umelci, nikdy teda nevymizol a dnes patrí medzi aktuálne trendové štýly bývania.

Veľmi obľúbené je tzv. škandinávske boho, v ktorom sa mieša severská strohosť s pestrosťou exotiky. V správnom boho interiéri by malo byť niečo s exotickou, či ľudovou vzorkou, niečo z nahrubo opracovaného dreva, exotický alebo indiánsky koberec, kožušiny a kože, fligránske exotické lucerny, baldachýny alebo aspoň textilné naberané závesy... krátko a dobre pestrý mix štýlov.

Škandinávsky bohémsky štýl má vždy striedmu farebnosť v neutrálnych farbách, obyčajne v kombinácii biela-čierna-béžová.




Boho Vianoce


Nieže by sa tradičný vianočný stromček do boho interiéru nijakovsky nehodil, správny bohém však môže do jeho zdobenia zapojiť svoju fantáziu a šikovnosť.

Ku správnej boho atmosfére patria uzlíky, strapce, brmbolce. Vianočné ozdoby si môžete doma vyrobiť ako macramé, prípadne rozoberte na menšie časti indiánske "lapače snov". Pravdepodobne si väčšinu dekorácií budete musieť vyrobiť sami, o to väčšiu budete mať radosť. 
Buďte BOHO!



Obrázky: Pinterest
Koláže: Eva Stalder


Eva Stalder

Eva Stalder

1 komentár:

Autorské práva: Eva Stalder. Používa službu Blogger.