Horúce novinky
recent

Závesné kreslo CHILLO. Vyberte si preň štýl!


Závesné hojdacie kreslá milujú deti i dospelí. Minimalistický dizajn kresla CHILLO, ktorého autorkou je  Markéta Filgasová, ho predurčuje do bytových interiérov minimalistických, veľmi moderných. Prejedol sa vám minimalizmus, preferujete iné štýly, kreslo sa vám však páči? Tu je niekoľko štýlov bývania, do ktorých túto vychytávku môžete umiestniť.



 

1. Moderný škandinávsky štýl (titulný obrázok)


Škandinávsky štýl má minimalizmus rád, často je však (najmä detské izby) plný dekorácií. Závesné hojdacie kreslo je do takejto izby ako stvorené - štýlom i materiálom, najmä ak detskú izbu zariadite nábytkom zo svetlého prírodného dreva. Akú farbu vybrať z ponuky? Všetky okrem tmavohnedej sú vhodné, záleží na výbere doplnkov. 

Mohlo by sa vám hodiť:
01 - závesné hojdacie kreslo CHILLO - prírodná bavlna | 02 - poschodová posteľ drevená model DMP 140 x 70 cm | 03 - vankúš s hviezdičkami Bloc


 

2. Novoanglický (sverský prímorský) štýl


Pre tento štýl je typická bielo-modro-čevená farebnosť, ktorá interiér dosť ovláda. Do izbičky v námorníckom štýle vyberajte kreslo v neutrálnych farbách - v prírodnom alebo v antracitovom odtieni.


Mohlo by sa vám hodiť:
01 - závesné hojdacie kreslo CHILLO - prírodná bavlna | 02 - posteľné prádlo | 03 - krepový povlak na vankúš Trivento Blue


 

3. Industriálny (priemyselný) štýl 


Industriálny štýl je sám o sebe obrovským mixom, takže kreslo by doň mohlo zapadnúť. Nezabudnite však do interiéru okrem surových "dielenských" predmetov namiešať i čosi z minimalistického dizajnu - napríklad v dezéne betónu, aby nepôsobilo osamelo moderne.

Frabu si môžete vybrať akúkoľvek podľa svojich preferencií a farebnosti doplnkov.


Mohlo by sa vám hodiť:
01 - závesné kreslo CHILLO - sivá | 02 -  kreatívna koláž na stenu Typo Grey | 03 -  stropné svietidlo Fuhrhome Prague | 04 - Lyon Beton designové hodiny Life in Progress

 

4. Moderný etnický štýl


V posledných rokoch je miešanie štýlov in - najmä minimalistického nábytku s etnickými doplnkami. Strohý interiér získava výberom doplnkov z prírodných materiálov na útulnosti a typická je preň neutrálna farebnosť. Vybrala som fototapetu s marockým motívom a doplnila ju koženými vankúšmi. Tapeta je sama o sebe tak dekoratívna, že i doplnky z prírodných materiálov by mali byť minimalistické.

Vhodné farby: prírodná bavlna, prírodný ľan, tmavohnedá, béžová, sivá, antracitová, khaki. Pozor na žiarivé odtiene! Tie sú síce konkrétne pre Maroko typické, ale len pre klasický marocký štýl, do ktorého je ale toto kreslo nevhodné.


Mohlo by sa vám hodiť:
01 - závesné hojdacie kreslo CHILLO - svetlohnedá | 02 - 3D tapeta na stenu biela mandala | 03 - svetlohnedý kožený vankúš Fuhrhome Ankara | 04 - hnedý kožený vankúš Fuhrhome Cairo

 

5. Provensálsky a shabby chic štýly


Chce sa vám hojdať a byt máte zariadený jedným z dnes tak obľúbených romantických štýlov? S minimalistickým kreslom treba v takomto priestore narábať opatrne a rozhodne potrebuje doplniť podobnými štýlotvornými doplnkami. Môžete napríklad vymaľovať jednu stenu v odtieni poťahu a naaranžovať doplnky podobné drevu na kresle.

Akú farbu do týchto štýlov? Oba milujú pastelové, púdrové odiene. Vhodná je prírodná bavlna, prírodný ľan, béžová, sivá a khaki. Veľmi tmavé a tiež žiarivé farby vhodné nie sú.


Prírodná ľanová farba (capuccino).


Mohlo by sa vám hodiť:
01 - závesné hojdacie kreslo CHILLO - svetlohnedá | 02 - posteľ Artemob Blanca, 160 x 200 cm | 03 - ošatka z prírodného pedigu Orion Rattan | 04 - podlhovastá ošatka z prírodného pedigu Orion Rattan

Kreslo CHILLO má teda rado interiéry nie príliš okázalé.  A ako ho zmontujete? Pozrite si inštruktážne video:

Obrázky: Bonami, Biano, TaMarki
Koláže: Eva Stalder, eva.stalder@gmail.com

Súvisiaci článok (kreslo v modernom interiéri): Korálovočervená závesná hojdačka CHILLO



Eva Stalder

Eva Stalder

1 komentár:

Autorské práva: Eva Stalder. Používa službu Blogger.