Horúce novinky
recent

Beat Generation by Timothy Oulton. Maskulínny štýl


Kolekcia nábytku a bytových doplnkov Beat Generation je jednou z kolekcií svetoznámej britskej nábytkovej značky Timothy Oulton, ktorá je pomenovaná po jej zakladateľovi a kreatívnom riaditeľovi rovnakého mena.

Timothy Oulton sa narodil v Manchestri. Vyrástol obklopený starožitnosťami v podniku svojho otca. Od svojich siedmich rokov navštevoval internátnu šklou Ampleforth College, umiestnenú v starom benediktínskom kláštore, ktorý bol neskôr inšpiráciou pre Oultonov rukopis, čerpajúci z klasického anglického štýlu. Mladý Oulton začal najprv pracovať v rodinnej firme, jeho vášeň ku dizajnu a výrobe nábytku ho však napokon priviedla ku založeniu vlastnej spoločnosti, ktorá sa zameriava na výrobu vintage nábytku i moderného dizajnérskeho mobiliáru.



Eklektický mix štýlov, povrchov a textúr kolekcie Beat Generation čerpá inšpiráciu z bítnickej kultúry päťdesiatych rokov v Amerike, keď spisovatelia a iní kreatívci preferovali nekomfortný životný štýl. Kombinujúc klasické tvary s modernistickými a vintage kúskami je každý priestor, zariadený touto kolekciou, oslavou nespútanej kreativity.








Spločnosť Timothy Oulton má v súčasnosti už 37 vzorkových predajní po celom svete. Toto je dizajn pre naozaj odvážnych ľudí, veľmi maskulínny, veľmi britský, čomu zodpovedá aj výber neobvyklých dekorácií, najmä so športovou či motoristickou tématikou.

Možno by sa niečo podobné mohlo páčiť aj našim tínedžerom i mladým mužom. Tu je zopár tipov na lacnejšie kúsky...

 Vankúš s britskou vlajkou  /675,- Kč/ a iné britské artefakty predáva The British Shop
http://www.britishshop.cz
 Vintage hodiny sú od IKEA

Koberec s britskou vlajkou Popart 9071/43 /1.371,- Kč/ kúpite v e-shope Habitat 
http://www.habitat-cz.cz



Stolík si vyrobíte aj sami zo štyroch debničiek Knagglig, predáva IKEA. Menšie debničky môžete zavesiť na stenu ako poličky.


Luster Stockholm, predáva IKEA.


"Nábytkovú zostavu" poskladáte zo skladovacích reálov Hyllis z galvanizovanej ocele. Predáva IKEA.

Tak už len odvahu a nezabudnite na tmavé steny!

Pre tých solventnejších: http://www.timothyoulton.com 


Súvisiaci článok: Obraz ako hlavný doplnok vášho interiéru
Eva Stalder

Eva Stalder

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Autorské práva: Eva Stalder. Používa službu Blogger.