Horúce novinky
recent

Najodpudivejšia farba sveta


Zatiaľ čo spoločnosť Pantone Color Institute vyhlásila za kraľujúcu farbu roku 2017 "Greenery", čiže jasnú jarnú zelenú, spoločnosť GfK, ktorá s zaoberá prieskumom trhu, na objednávku austrálskej vlády hľada tú najodpornejšiu a najodpudivejšiu farbu na svete... Cieľom výskumu bolo po prvýkrát nepodporiť predaj nejakého výrobku, ale naopak ho znížiť na základe odpudivého vizuálu.

Austrálska vláda totiž rozhodla, že túto farbu budú mať všetky balenia cigariet. Počas výskumu bolo mnoho favoritov, napríklad tmavá sivá alebo horčicová žltá, vyhrala však farba Pantone 448 C, ktorá vraj najviac pripomína špinu, decht a rozklad.


Údajne vraj táto zeleno-hnedá farba s ničím neladí, nie je to však celkom pravda. Výborne sa kombinuje s odtieňmi svojej vlastnej škály, so zlatou, koňakovou a najmä s bielou a... so žltozelenouˇfarbou roka Greenery!

Zaujímavosťou určite je, že zmiešaním všetkých odtieňov slávneho obrazu Mona Lisa vznikne presná Pantone 448 C.


O zavedení zelených obalov na cigarety už uvažujú i Francúzsko, Írsko a Veľká Británia. Či toto opatrenie zníži predaj tabakových výrobkov, sa ešte len uvidí.

V každom prípade, sa táto tmavá olivová farba, nazývaná opaque couché, stala odrazu veľmi populárnou a určite prenikne i do sveta módy a interiérového dizajnu.

Zdá sa vám dostatočne hnusná???



Obrázky: Pinterest


Eva Stalder

Eva Stalder

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Autorské práva: Eva Stalder. Používa službu Blogger.