Horúce novinky
recent

Renesancia štýlu (prestavba bytu z 30-tych rokov), 2004


Renesancia štýlu (prestavba bytu z 30-tych rokov), 2004, Banská Bystrica
autor interiéru: Eva Stalder
www.evastalder.com

Štýl interiéru: funkcionalistická moderna s prvkami škandinávskeho štýlu


Byt z 30-tych rokov minulého storočia sa nachádzal v žalostnom stave. Majitelia, ktorí sa v ňom vystriedali, ho asi len z času na čas vymaľovali, čo sa ukázalo ako obrovské šťastie. Bol totiž dokonale v pôvodnom stave, voňal nostalgiou funkcionalistických čias a vyznačoval sa mnohými na prvý pohľad nevidenými kvalitami.

Pri rekonštrukcii sa podarilo zachovať dubové parkety, výplne dverných otvorov dostali nový náter vo farbe slonovej kosti. Poškodené dverné krídla sa dokonca nahradili rovnakými, ktoré sa odkúpili od susedov. Kúpeľňa bola opätovne obložená bielymi keramickými obkladačkami. Len liate čierne terazzo v predsieni a v kuchyni muselo byť prekryté gresovou dlažbou, pretože vybúraním priečok vznikla iná - otvorená dispozícia bytu. Snaha o dodržanie štýlovej línie moderny viedla aj k výberu mobiliáru.

Byt navyše dostal malý šperk, ktorý má tiež svoj pôvod v rokoch tridsiatych. Je ním v stene zabudované akvárium - tak, že je viditeľná len jeho predná plocha. V skutočnosti je schované v kúpeľni za zrkadlami.






Eva Stalder

Eva Stalder

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Autorské práva: Eva Stalder. Používa službu Blogger.