Horúce novinky
recent

Francúzsky farmársky dom

Oblúky, historizujúci i vidiecky nábytok - a predsa tento dom, zariadený vo francúzskom štýle, pôsobí moderne. Moderný vzhľad a vzdušnosť mu dodáva jednoduchá sivo - biela farebnosť, priznané nerezové elektrospotrebiče a moderné úchytky, či kovania na oknách.

Francúzsky štýl nemá rád čisté biele steny a nie je tomu inak ani v prípade tohto domu. Steny sú vymaľované svetlou holubičou sivou farbou, čo si všimnete na základe jej jemného kontrastu s bielymi podlahovými lištami.


Sivá (sivohnedá) farba sa v sýtejšom odtieni opakuje aj v drevených prvkoch - v podlahe a v historizujúcom nábytku.

Všimnite si barové stoličky pri kuchynskom ostrovčeku. Čalúnené sú určite pohodlnejšie a evokujú luxusný vzhľad. Drevené sú ale hravejšie a jednoznačne odkazujú na Provensálsko.


Dokonalá pohovka pre tento štýl nie je lacnou záležitosťou, obyčajne máva tuhý ľanový poťah. Koberec imituje zodratý vzhľad.


Vidiecky stolík s ošúchaným drevom a kamennou doskou kontrastuje s uhladenou, precízne vypracovanou kuchynskou linkou a dodáva interiéru uvoľnenosť a hravosť.


Luster nad jedálenským stolom je vidieckou štylizáciou pôvodného typicky francúzskeho krištáľového lustra. Stoličky rovnako predstavujú len štylizáciu. Oproti ich starožitným predlohám nie je drevo pozlátené a kvetinové čalúnenie je nahradené jednofarebnou ľanovou látkou.

Páči sa vám tento domček? Pokiaľ túžite bývať v interiéri vo francúzskom štýle, môže byť pre vás inšpiráciou pri zariaďovaní bytu napríklad v paneláku, kde tiež chýbajú mnohé historické prvky. Stačí citlivo zmiešať moderné s rustikálnym.


Mohlo by sa vám hodiť:



1920s stolička, teakové drevo, kov
Lampa závesná sivá, 40 cm
Vintage koberec EMA, 200 x 300 cm
Komoda  Matias 1




Eva Stalder

Eva Stalder

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Autorské práva: Eva Stalder. Používa službu Blogger.