Horúce novinky
recent

Kamenný toskánsky domček

Usadlosť Monte Cavallo leží osamotená v malebnej toskánskej krajine len 4 kilometre od známeho kúpeľného miesta Terme di Saturia v Taliansku. Domček je rekreačný a jeho zariadenie je ukážkou vzdušného stredomorského štýlu.

Toskánska je nielen architektúra stavby, ale i rustikálne detaily vo vnútri domu - staré trámy a terakotová dlažba. Zemitosť pôvodného toskánskeho štýlu je ale v tomto interiéri odľahčená: tmavohnedé staré drevo stropov je natreté na bielo, sýte maľovky nahradené jemnou svetlou terakotovou (ružovooranžovou).



 Oblúkový dverný otvor spája obývaciu izbu s jedálňou, ktorá farebne korešponduje s obývačkou.


Aj jedálni dominuje mohutný starý trámový strop.


Skutočne zaujímavé je spojenie jedálne s kuchyňou. Tieto dva priestory oddeľujú dve veľké knižnice.



Kuchynská linka s bielo natretými dvierkami tiež predstavuje skôr štýl stredomorský ako tradičný toskánsky.



Spálne majú steny vymaľované bielou a sivomodrou farbou. V horúcom toskánskom podnebí pôsobia pocitovo chladnejším dojmom.




Tmavohnedé trámy zostali priznané len v prístavbe - zimnej záhrade. Spolu s neomietnutou tehlou a kamenným murivom pôsobí tento priestor veľmi toskánsky, čo je tentokrát odľahčené bielym francúzskym nábytkom.



Mohlo by sa vám hodiť:
ANTIK regál, mango a akácia
Obliečka na vankúš Zavesené srdce, 40 x 40 cm
Kreslo SILVAN
Vankúšik Ivo Srdce patchwork, 45 x 45 cm

Malebne je vyriešené i priedomie. Drevená pergola z odkôrenej guľatiny je pokrytá rákosom, dokonalé tienenie zabezpečuje popínavá vistéria.





Stredomorské záhrady sa nepýšia bujnou vegetáciou, ani smaragdovými trávnikmi. Obyčajne bývajú vysypané štrkom s pár suchomilnými rastlinami, napríklad s levanduľou. Všimnite si spojenie tehlovej a kamennej dlažby a typické terakotové talianske kvetináče.



Zdroj: tuscany-villas.ie


Eva Stalder

Eva Stalder

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Autorské práva: Eva Stalder. Používa službu Blogger.