Horúce novinky
recent

Biely Shabby Chic


Biele interiéry v štýle shabby chic sú dnes jedny z najobľúbenejších. Tento dom je zariadený v novoanglickom štýle s romantickými prvkami prevzatými z Provensálska i zo Škandinávie. Interiér je zároveň hravým mixom starého, opotrebovaného nábytku s moderným mobiliárom, či doplnkami.

Predsieň


Majiteľka domu Anabel rozžiarila bielou farbou i vstupný priestor. Pôvodné drevené obloženie stien, zábradlie schodiska i samotné schodiskové stupne natrela sivobielou farbou. Útulnosť priestoru dodáva piesková farba koberca i starého dreva na odkladacom stolíku.




Kuchyňa s jedálňou


Najväčším priestorom v dome je kuchyňa s jedálňou, kde sa nachádza i malý obývací kút so sedacou súpravou. Okrem veľkých okien, vedúcich na terasu, je kuchyňa presvetlená svetlíkom v strope, ktorý pôvodný ponurý priestor skutočne rozjasnil.

Kuchyňa je zariadená v typickom novoanglickom štýle, vrátane sporáku a umiestnenia digestora v portáli na spôsob kozubu. I tu je strohosť bielej farby a chlad sivého mramoru vyvážená krémovou farbou v sisalovom koberci či na doske stola. Starý príborník je natretý svetlou tyrkysovou farbou s patinou, ktorá sa opakuje i a podnoži konferenčného stolíka.

Všimnite si kontrast starých a moderných barových stoličiek, či moderných kvetináčov. Práve toto miešanie štýlov dodáva domu istú hravosť.

Čo nesmie v anglickom interiéri nikdy chýbať? Predsa ušiakové kreslo!







Malý odpočinkový kút je vybavený konferenčným stolíkom v industriálnom štýle a obrovskými priemyselnými hodinami.


 

Obývacia izba a pracovňa



V obývacej izbe sa prekvapujúco nachádza najväčší úložný priestor v dome. Jednu celú stenu pokrývajú obrovské biele skrine. Pohovky sú potiahnuté francúzskym plátnom a steny zdobia kresby malej dcérky.

Farebnosť v pracovni je v štýle New England - biela, červená, modrá.





Kúpelňa


Anglickú historizujúcu sanitu dopĺňa starožitný toaletný stolík.




Spálňa matky


je inšpirovaná francúzskym štýlom a v upršanom Anglicku evokuje dovolenkovú atmosféru prímorského letoviska.




Detská izba


Dominantou maličkej dievčenskej izbičky je kovová posteľ s ružovým náterom.



 Obrázky: Pinterest



Eva Stalder

Eva Stalder

3 komentáre:

Autorské práva: Eva Stalder. Používa službu Blogger.