Horúce novinky
recent

Čo je trendy? Luxusný Halloween!


Halloween (31. októbra) sa oslavuje predovšetkým v západnom svete. Deti, oblečené v strašidelných kostýmoch, navštevujú susedov a koledujú. Táto tradícia sa v plnom rozsahu pravdepodobne ku nám nedostane, zdobenie interiérov v halloweenskom duchu veru áno.

Tradičnými halloweenskymi dekoráciami sú vyrezávané tekvice (Jack-o'-lantern), vo vnútri ktorých horí sviečka. Tieto dôverne poznáme aj u nás, zapaľovali sa tradične v predvečer Sviatku všetkých svätých, nazývaného tiež Pamiatka zosnulých (1. novembra), kedy sa u nás spomína na blízkych zosnulých i na svätých, hroby sa zdobia kvetmi a horiacimi sviecami. Na tento sviatok nadväzujú Dušičky (2. novembra), kedy sa spomína na všetkých zosnulých a sviece sa zapaľujú i v domác-nostiach. 

Tri dni na prelome októbra a novembra sa teda nesú v pietnom, mystickom a tak trochu strašidelnom duchu, ku čomu určite prispievajú i prvé novembrové ťažké hmly.


Strašidelné halloweenske dekorácie?


Pokiaľ máte chuť túto mátožnú atmosféru vygradovať, nech sa páči - v západných krajinách slúžia ako dekorácie čarodejnice, duchovia, netopiere, čierne mačky, pavučiny, metly, oheň, príšery, kostlivci, náhrobné kamene a tak podobne. Tieto dekorácie pravdepodobe potešia najmä deti... HU-HU-HU


Luxusné tekvice


Zlatou strednou cestou a súčasným trendom je zdobenie domácností na čierno nastriekanými tekvicami, pričom nesmie chýbať i zlatá či strieborná farba, prípadne zdobenie lesklými korálkami alebo sklenenými kryštálikmi. Moderné je i dekorovanie á la harlekýn. Halloweenske tekvice musia byť jednoducho iné, ako tie veselé a pestré z jesenných aranžmánov!

Tekvice si môžete vyrobiť i sami pomocou sprejov a zdobiť ich môžete podľa svojej fantázie. Zopár ďalších tipov nájdete TU.
Pokiaľ chcete skutočnú vychytávku, zaobstarajte si "trvácne" tekvičky z polyresinu, napr. od dánskej dizajnérskej značky Lene Bjerre.

Čierno-zlatá tekvica, dizajn Lene Bjerre, 15 cm, v ČR predáva Á LA MAISON


Čierna tekvica Serafina, 12 cm
Zlatá tekvica Serafina, 8 cm
V ČR predáva Á LA MAISON

Tak ako? Máte chuť na podobné temné a pompézne aranžmány? 




Obrázky: Pinterest, Lene Bjerre, koláže Eva Stalder

Eva Stalder

Eva Stalder

1 komentár:

Autorské práva: Eva Stalder. Používa službu Blogger.