Horúce novinky
recent

Vianoce vo farbách roka 2016


So záverom roka sa budeme lúčiť i s trendovými farbami tohto roka - svetloružovou Rose Quartz a svetlomodrou Serenity. Kým sa dozvieme nasledujúcu kraľujúcu farbu roka 2017, ktorú spoločnosť Pantone vyhlási ešte pred Vianocami, môžeme naposledy vzdať hold týmto dvom pastelovým odtieňom. O nástupe týchto farieb sa dočítate TU.

Pre ozaj búrlivý rok 2016 boli tieto farby vybraté pre navodenie atmosféry vyrovnanosti, súcitu a relaxácie. Ak už teraz premýšľate, v akom duchu budete dekorovať tohoročné Vianoce a nedržíte sa vlastnej osvedčenej farebnej schémy, inšpirujte sa týmito ešte stále najtrendovejšími farbami!
 


Svietnik sklo 7 x 7,5 cm, HOMEPOINT

Sviečka RUSTIC modrá, horí 120 hodín, design by Lene Bjerre, v ČR predáva Á LA MAISON

 

Ružové vianočné dekorácie


Ružová je stále veľkým hitom! Trendom vo vianočných ozdobách i v stolovaní je "ružové zlato" a meď. Poobzerajte sa po ružových rolničkách i po sklenených ozdobách, ktoré ružové zlato imitujú.

Na zdobenie vchodových dverí môžete použiť venček z ružového vresovca, veľmi nevšedne pôsobí i rustikálna dekorácia na plote s ružovo zafarbeným lanom.



 Svietnik PUSH S, medený, BIG HOME

Ružové i svetlomodré ozdoby na tradičnom sýtozelenom stromčeku, žiaľ, zaniknú. Vhodné sú preto len na stromčeky umelé s bielym "osrienením". Prípadne postriekajte skutočný stromček umelým snehom v spreji.

 Jeleň DIAMANDS zlatý, 95 cm, BIG HOME

Vo všetkých romantických štýloch /provensálsky štýl, tradičný škandinávsky štýl, schabby chic.../ nežná ružová najlepšie ladí s bielou, krémovou a s matnou striebornou farbou.


Vianočné stromčeky vo farbe ružového zlata alebo so svetloružovým ihličím sú samy o sebe veľmi nápadné a určite neobvyklé. Treba ich zdobiť striedmo - ružovými ozdobami tón v tóne alebo len čírym sklom. Postačí aj bohaté nasvietenie ako jediná dekorácia.


Vianoce v svetlomodrej farbe vyzerajú veľmi elegantne v kombinácii s bielou a lesklou striebornou farbou. Stromček voľte osrienený, postriebrený alebo biely.

Tortová tácka na podstavci PEONY modrá hortenzia, hliníková, maľovaná modrým smaltom s drtenou perleťou by Julia Knight, v ČR predáva Á LA MAISON


Na záver ešte jedna inšpirácia - vianočná ľadová guľa do záhrady.

Vyrobíte ju ľahko: nafukovací balón naplníte vodou z kohútika, dovnútra strčíte špagátik na zavesenie tak, aby bol ponorený vo vode a druhým špagátikom balón zaviažete. Necháte vonku cez noc zamrznúť. Po mrazivej noci máte hotové vianočné gule. Vodu môžete zafarbiť potravinárskym farbivom a vložiť do nej rôzne ozdoby, na obrázku sú to ružové lupene.

Inšpirovali ste sa týmito nežnými farbami, alebo sa budete radšej držať osvedčenej farebnej schémy - červená, zlatá, zelená? 
Ak ste za tradičné vianočné farby, pozrite si inšpirácie v článku: Advent v anglickom štýle


Stedujete aktuálne články blogu Living Styles na Facebooku:


Obrázky: Pinterest, koláže Eva Stalder


Eva Stalder

Eva Stalder

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Autorské práva: Eva Stalder. Používa službu Blogger.