Horúce novinky
recent

Porcelánové súpravy so starobylými vzormi

Kolekcia William Kilburn Ocean Fantasy
Spoločnosť Maxwell & Williams je známa ako producent porcelánu najvyššej kvality. Porcelán Cashmere Bone China je vyrobený z kostného porcelánu, ktorý je kvalitný, veľmi tenký až priesvitný.
Vhodný je pre používanie v mikrovlnnej rúre a môže sa umývať v umývačke riadu.

Maxwell & Williams predstavuje najnovšie kolekciu William Kilburn. Táto kolekcia prezentuje niektoré z najviac cenených vzorov írskeho návrhára Williama Kilburna z 18. storočia. Jeho nádherné kvetinové vzory, ktoré si obľúbila i kráľovná Charlotta, sú stále považované za majstrovské dielo.

Kolekcia William Kilburn Summer Blossom

William Kilburn (1745-1818)

bol írsky ilustrátor a návrhár textilných vzorov pre tlačiareň kartúnových látok. Niekoľko stovák originálnych farebných návrhov obsahuje Kilburn Album, ktorý je v zbierkach Victoria and Albert Museum v Londýne. Zaujímavosťou je, že ako úplne prvý na svete požiadal o ochranu autorských práv svojich vzorov v textilnom priemysle. Jeho vzory boli totiž tak populárne, že boli okamžite kopírované a o niekoľko dní predávané na lacnejších textíliách. Zdá sa, že "fejky" sú tu odjakživa.

Vzory Williama Kilburna sa používajú dodnes. Okrem látok napríklad na baliace papiere, obaly na mobily a tak podobne. Najnovšie i na kvalitnom porceláne Cashmere od spoločnosti Maxwell & Williams, pričom ide ozaj o krásne darčekové kúsky. Každý z predmetov je balený v darčekovej škatuli s rovnakým florálnym motívom a každý kus sa dá kúpiť zvlášť. Toto sú skvelé sólo čajové kanvicehrnčeky a šálky, taniere, porcelánové súpravy pre romantické duše a dobrý tip na darček. Páčia sa vám?


Kolekcia William Kilbrun Cottage Blossom
Kolekcia William Kilbrun Daydream
Kolekcia William Kilbrun Victorian Garden
Kolekcia William Kilbrun Midnight Blossom

Predáva: 4 HOME
Koláže: Eva Stalder

Living Styles na Facebooku. Staňte sa fanúšikom blogu a čítajte nové články priamo na FB!

Eva Stalder

Eva Stalder

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Autorské práva: Eva Stalder. Používa službu Blogger.