Horúce novinky
recent

Horská chata v St. Moritzi


Švajčiarske horské chaty sú dokonalou ukážkou alpského vidieckeho štýlu. Musím povedať, že vidiecke obydlia vo Švajčiarsku sú síce dosť podobné tým v Nemecku, či v Rakúsku, vyznačujú sa však jednoduchosťou, čistotou štýlu, sofistikovanosťou. Krátko a dobre - nie sú až tak prezdobené ako príbytky v spomínaných germánskych krajinách a sú bližšie našej ľudovej architektúre z horských oblastí. Posúďte sami.

Horská chata Reindeer


Neokázalá, na prvý pohľad nenápadná chata v exkluzívnej destinácii St. Moritz má drevenú konštrukciu, časť je murovaná, čo je pre túto oblasť skôr neobvyklé. Väčšina okolitých objektov je postavená z kameňa. Útulnosť a nefalšovaný horský charakter jej dodávajú vonkajšie i vnútorné drevené celoplošné obklady.


V skutočnosti ide o luxusnú rezidenciu, nenápadná elegancia je pre Švajčiarsko typická. Pri pohľade na interiéry ten luxus vôbec nevidno - pokým si neuvedomíte, že všetko drevo je masívne, podlaha v kuchyni kamenná, za rustikálnymi dvierkami skriniek v kuchyni sa ukrývajú tie najšpičkovejšie spotrebiče. Všimnite si tie vyrezávané masívne stoličky v kuchyni. Toto je skvelá inšpirácia i pre náš vidiecky štýl.

Objekt by sa dal pokojne zasadiť do akéhokoľvek stredoeurópskeho horského prostredia. Len strop v jedálni odkazuje na staré, honsonejšie, mestské švajčiarske domy.




Chata má tri podlažia, otvorený obytný priestor s veľkým krbom, 5 spální a poskytuje nádherné výhľady na jazero St.Moritz i na okolité trojtisícovky.



 Via: http://www.villanovo.com





Eva Stalder

Eva Stalder

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Autorské práva: Eva Stalder. Používa službu Blogger.