Horúce novinky
recent

Taliansky vidiecky dom v stredomorskom štýle


Už ste niekedy zhliadli nádhernú scenériu okolo jazera Lago di Garda na severe Talianska? Tú priezračnú vodu so všadeprítomným ružovým mramorom na juhu a vyše dvojtisícovými vápencovými štítmi v pozadí na severe?  Ja áno  a musím povedať, že označenia ako "kráľ medzi jazerami, "perla talianskeho severu", "taliansky fjord" sú nozaj výstižné.

Tento dom pri jazere Lago di Garda je verný talianskym vidieckym tradíciám, jeho modernejšie  a vzdušnejšie zariadenie je však pre dnešného človeka vyhovujúcejšie.


Materiály, použité v dome sú všetky tradičné - mramorová i palubová tmavá podlaha, lomový kameň, kamenná pieskovcová rímsa krbu, drevené trámy... Čo teda robí tento typický vidiecky interiér moderným? Najmä veľmi strohá farebnosť. V talianskych interiéroch sú na stenách bežné veľmi sýte zemité odtiene, ktoré boli v tomto prípade nahradené jednotnou lomenou bielou.



Použitý nábytok, napriek tomu, že ide z väčšej časti o masívny vidiecky mobiliár, tiež nepôsobí ťažkým dojmom. Je ponechaný v prírodnej farbe, drevo je často zoxidované do siva. Jednotlivé kusy nábytku sú starostlivo vybraté a najmä ratanový sedací nábytok svedčí o jasnej inšpirácii Stredomorím.

Mimochodom, i klíma pri jazere Lago di Garda je stredomorská, jazero leží v nadmorskej výške 65 metrov. Kombinácia cyprusov, olivovníkov, citrónovníkov, paliem a rozsiahlych vinohradov s alpskými štítmi /Dolomity/ je naozaj okúzľujúca.








Via: vicky’s home


Living Styles na Facebooku. Staňte sa fanúšikom blogu a čítajte nové články priamo na FB!

Eva Stalder

Eva Stalder

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Autorské práva: Eva Stalder. Používa službu Blogger.