Horúce novinky
recent

Luxusný víkend v Paríži? Nech sa páči!


Snívajte s nami...

V elegantnom 16. parížskom mestskom obvode v blízkosti La Place du Trocadero je ponúkaný na prenájom tento grandiózny, typicky francúzsky byt.

Pristory boli nedávno veľmi citlivo rekonštruované. Zachované boli drevené obklady stien, krby, dubové parkety. V znížených podhľadoch je zabudovaná klimatizácia, podsvietenie stropov i reproduktory.


Ubytovať sa tu môže až desať osôb. Objekt disponuje piatimi spálňami i piatimi kúpelňami, rozľahlým obývacím priestorom /Francúzi ho nazývajú salónom/, kuchyňou, jedálňou i domácou pracovňou.

Cena za prenájom je € 2.143 - 2.843 € / noc... a tu sme asi dosnívali.




Francúzsky chic


Ak sa chcete bližšie zoznámiť s dnešným francúzskym /tzv. palácovým/ štýlom, študujte rekonštruované parížske byty z 19. storočia. Prestavba Paríža, jeho komplexná modernizácia, prebehla v rokoch 1852-1870 na pokyn cisára Napoleona III. Dohľad nad priebehom prestavby prevzal barón Haussmann.
Napoleon III. poveruje Haussmanna prestavbou Paríža

Projekt sa dotýkal všetkých oblastí urbanizmu v centre Paríža i v jeho okrajových obvodoch, rozširovali sa ulice a bulváry, upravovali sa fasády domov, stavali sa nové štvrte, parky, verejné objekty a pamiatky a v neposlednom rade sa prebudovala kanalizácia a zásobovanie vodou. Stredoveký Paríž sa tak premenil na mesto s impozantými bulvármi a veľkými bytovými domami.
V čase prestavby bol tento koncept kritizovaný, napriek tomu ho v menšej miere prevzali i iné európske veľkomestá.
Po druhej svetovej vojne boli v Paríži vystavané nové supermoderné štvrte, nič sa už však nevyrovnalo výstavbe z 19. storočia. Dnes sú byty z tejto výstavby vysoko cenené a veľmi umne adaptované na moderné obydlia.

Byty majú svoj osobitý šarm, zdobia ich bohaté štukové výzdoby a drevené zdobené obklady stien. Inšpirácia francúzskymi palácmi je tu zjavná, meštianska vrstva sa chcela rovnať šľachte.


Keď luxus, tak v srdci Paríža


Pokiaľ dnešný moderný človek sníva o bývaní v paláci, chce ho mať i s najmodernejšími technológiami. Rekonštrukcie parížskych bytov sa preto realizujú najmä v eklektickom štýle, t.j. v mixe  historických prvkov so súčasným dizajnom.




V tomto krásnom byte boli všetky technológie schované do podhľadov, historizujúci kvalitný taliansky nábytok je doplnený moderným výtvarným umením i súčasným nábytkom v štýle Glamour Style.

Ak ste šťastnými majiteľmi veľkého starého bytu v niektorom z našich miest - áno, nájdu sa aj u nás - inšpirujte sa. 

Massive

Sedačka Bound For Paris, KARE design
Zrkadlová komoda
Heaven + Earth 2Doors 2Drw, KARE desin

Ak si chcete len popásť oči, alebo sa predsa len vydať do Paríža a užiť si luxusný pobyt práve v tomto apartmáne, tu je odkaz:
http://www.casolvillasfrance.com/villa-rentals/paris/16th-arrondissement/apartment.html






Living Styles na Facebooku. Staňte sa fanúšikom blogu a čítajte nové články priamo na FB!

Eva Stalder

Eva Stalder

1 komentár:

Autorské práva: Eva Stalder. Používa službu Blogger.