Horúce novinky
recent

Luxusné bývanie v starom mlyne

Kuchyňa so "zámockým" prestieraním

Manželia Paulišinovci si splnili svoj veľký sen - zrekonštruovali polorozpadlý mlyn z 15. storočia pod bájnym hradom v Okoři /Česká republika/ a rovno sa do neho i nasťahovali.

Mlyn manželom učaroval už v mladosti, keď chodievali do okolia hradu na výlety. Mlyn kúpili  v roku 2011 v totálne dezolátnom stave, pričom zo stavby zostali len obvodové múry. Stropy sa v dôsledku zatekania strechy prepadli.

Mlyn v Okoři počas rekonštrukcie
Zrúcaniny hradu Okoř

Paulišinovci sa hneď po kúpe pustili o náročnej rekonštrukcie. Dnes v mlyne obývajú druhé nadzemné podlažie, ktoréhodominantou je obývacia izba o rozlohe 400 m2! Spálne sú umiestnené na galérii, kuchyňa je v samostatnej miestnosti s výstupom na rozľahlú terasu.



Z pôvodného vybavenia objektu sa nezachovalo vôbec nič, a tak sa Simona Paulišinová pustila do zariaďovania intriéru sama, pričom vsadila na známe dizajnérske značky a výtvarné umenie. Veľký priestor dáva vyniknúť obrazom i sochám.

Unikátny priestor mlyna i jeho okolia, posadenie stavby priamo pod hradom Okoř, umožňuje majiteľom usporadúvať "salóny 19.storočia" , ktorých sa zúčastňujú záujemci o výtvarné umenie, literatúru a hudbu. Výťažky z koncertov či z prednášok vždy venujú na charitatívne účely.



Okrem opravy mlyna mali v pláne zrekonštruovať i kamenné múriky s terasami z 19. storočia. Nádhera, čo poviete?



Via: http://bydleni.idnes.cz/rekonstrukce-mlyna-04f-/rekonstrukce.aspx?c=A140901_004705_rekonstrukce_rez

Living Styles na Facebooku. Staňte sa fanúšikom blogu a čítajte nové články priamo na FB!

Eva Stalder

Eva Stalder

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Autorské práva: Eva Stalder. Používa službu Blogger.