Horúce novinky
recent

5 najlepších ergonomických kancelárskych kresiel


Ak trávite pravidelne osem a viac hodín v práci za stolom, najmä ak pracujete na počítači, je kancelárska stolička hlavným faktorom, ktorý má výrazný vplyv na vaše zdravie. Kardiovaskulárne ochorenia, skolióza chrbtice, bolesti kĺbov, "počítačový" lakeť či zápästie, vyskočené platničky, dokonca aj bolesti hrdla... to všetko môžu byť následky pridlhého sedenia na nekvalitnej stoličke.

Nikomu sa nechce míňať priveľa peňazí za stoličku, ale pokiaľ nemáte šťastie na osvieteného zamestnávateľa /špičkové spoločnosti neváhajú vybaviť svoje pracoviská kvalitnými ergonomickými kreslami/, mali by ste premýšľať nad investíciou do svojho zdravia, pohodlia a produktivity.
Embody Chair by Herman Miller

Dve samostatné štúdie, publikované v rokoch 1990 a 2003, dokazujú, že produktivita práce stúpne o 17%, ak jednotlivci pracujú v ergonomickom prostredí s nastaviteľnou stoličkou. Tu je výber tých najlepších ergonomických kresiel na svete: 

Embody Chair by Herman Miller

1. Embody Chair by Herman Miller /cena nad 1500 $/

   
Kreslo Embody Chair by Herman Miller s ambíciou podporovania zdravého krvného obehu a šetrenia chrbta navrhli Bill Stumpf a Jeff Weber. Toto kreslo je nepochybne "mercedesom" medzi kancelárskymi ergonomickými kreslami a tomu zodpovedá aj jeho cena.

2. Herman Miller Aeron Chair /cena okolo 1000 $/


Dizajnéri Don Chadwick a Bill Stumpf spustili "ergonomické šialenstvo" spoločnosti Herman Miller práve týmto modelom bez čalúneného chrbátu.
Aeron je založená na princípoch Biomorphic pre maximálne pohodlie tela a vyrába sa v troch veľkostiach podľa výšky človeka.

 

3. Haworth Zody Chair  /cena okolo 1000 $/

Populárna stolička Aeron má vážnu konkurenciu v tejto stoličke, ktorá je autorizovaná American Physcial Therapy Association a zameraná na vedu a ergonómiu.
V jej prípade funkčnosť prevláda nad dizajnom, ktorý navrhla nemecká spoločnosť Ito Design.

Sayl Chair

4. Sayl Chair by Herman Miller /cena od 500 $ do 1000 $/

Subtílne pôsobiaca stolička je ako stvorená pre domáce kancelárie. 

Stolička Sayl Chair je z ponuky spoločnosti Herman Miller cenovo najdostupnejšia, vyrobená z recyklovateľných materiálov a v mnohých farebných vyhotoveniach.

Dizajn: Yves Behar

Krásna stolička je kombináciou ergonómie s dizajnom, je to vynikajúce inžinierske dielo s dvomi inováciami: Y-"veže" a ArcSpan. Behar bol inšpirovaný mostom Golden Gate a jeho schopnosťou niesť obrovské zaťaženie. Táto inšpirácia je v dizajne stoličky celkom zreteľná. 
Serta Mid-Back Office Chair

5. Serta Mid-Back Office Chair /cena od 300 $/

Spoločnosť Serta je preslávená svojimi zdravotnými matracmi a skúsenosti preniesla i do zdravotnej kancelárskej stoličky.

Stolička je vyrobená z ekologickej kože, má ergonomicky vrstvené vankúše, výškovo nastaviteľné podrúčky.


Stoličky spoločnosti Herman Miller do ČR dováža: http://www.cre8.cz/
Eva Stalder

Eva Stalder

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Autorské práva: Eva Stalder. Používa službu Blogger.