Horúce novinky
recent

Realizácia bytíku vo Vysočanoch

Tento byt vo Vysočanoch mal pôvodne dispozíciu 1 + KK.

Samotní majitelia, starší manželský pár, ho pre jeho neveľkú rozlohu nazvali bytíkom. Prizvali ma spoluprácu, pretože chceli dispozíciu zmeniť na 2 + KK tak, aby spálňa bola oddelená od obývacieho priestoru s kuchynským kútom.

Kuchyňa


Kuchynský kút bol ozaj mini-pidi, pre dostatok úložných priestorov som navrhla kuchynskú linku v tvare U, ktorá je doplnená atypickou skrinkovou zostavou zo strany obývacej izby a kuchyňa je tak zároveň opticky uzavretá.

V pôvodnom návrhu som uvažovala s kombináciu lomenej bielej so sýtou antracitovou farbou. Napokon sme sa pri výbere materiálov prispôsobili ponuke kuchynského štúdia.

Kontrast je teda len nepatrný, ale konečná farebnosť veľmi príjemná.

Takto vyzeral pôvodný návrh:

Zo strany obývacej izby je úložná zostava a policový regál s jedálenským kútom.

Kuchynská linka v tvare U je symetrická. Skrátená horná polica umožňuje otváranie výklopných dvierok.



Zostavu urobilo kuchynské štúdio presne podľa návrhu, presklenú vitrínu vpravo urobili podľa želania majiteľky.
Na stenách je umývateľná betónová stierka v teplej krémovej farbe, majitelia sú s ňou náramne spokojní. Pracovná doska farebne korešponduje so stierkou.

Pohľad do kuchyne z obývacej izby.
Kuchynská linka je prísne symetrická.



Ľavá strana kuchyne.
Police na drobnosti na pravej strane.

Osvetlenie pracovnej plochy LED pásmi.

Predsieň


Maličká predsieň, v ktorej dlažbu položil developer, obsahovala niku pre umiestnenie vstavanej skrine. Riešila som ju v minimalistickom duchu z matnej bielej drevotriesky bez úchytiek. Hladká biela plocha je robitá nikou na ukladanie osobných vecí pri príchode do bytu.

V pôvodnom návrhu som uvažovala s nastrelenými sólovými vešiačikmi na betónovej stierke. Napokon sme ich nahradili dizajnérskymi vešiakovými doskami.


Vizualizácia predsiene
V pôvodnom návrhu bola nika v skrini veľkorysejšia.  Majitelia však preferovali zatvorený úložný priestor. Nika zostala v menšom merítku a slúži na odkladanie kľúčov.

Návrh interiéru: Eva Stalder
Vizualizácie celého bytu: Bytík pre novomanželov 50+

Obraz prekrýva elektromer
Vešiaková stena
Nika v skrini
Eva Stalder

Eva Stalder

Som interiérová a záhradná dizajnérka. Môj blog slúži pre lepšiu orientáciu mojich klientov v jednotlivých štýloch bývania. Zároveň do neho ukladám užitočné linky na predajcov nábytku, textílií a doplnkov. Možno poslúžia aj Vám.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Autorské práva: Eva Stalder. Používa službu Blogger.