Horúce novinky
recent

Ako aranžovať kožušiny v byte


Zima sa u nás stále drží, vonku je ponuro a sychravo. Práve v tomto období zútulnia naše domovy hrejivé kožušiny. Pre tých, ktorí s pravými kožušinami majú etický problém, ponúka trh kožušiny umelé, často vo veľmi vysokej kvalite.

Svoj nezmenený kladný názor na kožušiny majú predovšetkým obyvatelia severských krajín. Kožušiny a kože používajú dodnes, pretože sú naozaj najlepšou ochranou proti chladu.

Nemusíte mať nevhnutne krb, pred ktorý by ste kožušiny rozprestreli. V súčasnosti je populárne dávať kožušiny a zvieracie kože na podlahu ako koberce, z kožušín (najmä z tých umelých) sa šijú poťahy na vankúše a veľkým trendom sú kožušinové prehozy na stoličky.


Kožušina sa dobre hodí ku kameňu, sklu ale i ku plastu. Aktuálnou módou je spojenie huňatých prehozov s polypropylénovými stoličkami.


Kožušiny sa v severských a alpských krajinách používaju i na sedací nábytok na terasách. Rozhodne zabezpečia lepšiu tepelnú izoláciu ako deky. Takto som si ja vyzdobila svoj zimný balkón. Kožušiny sú dedičstvom po mojom otcovi - poľovníkovi, ktorý bol na ne patrične pyšný.


Ovčia koža s vyšším vlasom prehodená cez modernú plastovú stoličku zabezpečí jedálenskému kútu pocit útulnosti a sediacemu určite pohodlie.


Populárne sú aj koberce, ušité z kúskov rôznofarebnej kože. Ukážka je z návrhu rodinného domu v Tatranskej Lomnici, zariadenom v mixe slovenského ľudového a škandinávskeho štýlu (Eva Stalder Design). Pre slovenský štýl je však i tak typickejšia ovčina.


Kožušiny nesvedčia len škandinávskemu štýlu. S obľubou ich používajú štýly honosné, napríklad francúzsky štýl, glamour style, art deco, vnášajú totiž do priestoru luxus. Svedčia o tom aj táto deka a vankúše z umelej kožušiny v obývacej izbe vo francúzskom štýle.


Obrázky: Pinterest, Sweet Thing, design4life, Eva Stalder Design


Eva Stalder

Eva Stalder

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Autorské práva: Eva Stalder. Používa službu Blogger.