Horúce novinky
recent

Spanie na slame i na mäkkom machu

Pamätáte si, ako sme sa v detstve radi váľali na slame a milovali vôňu suchého sena? A trošku neskôr ležiac na zamatovom machu pozorovali nočnú oblohu a snívali? Všetky tieto pocity si môžeme vrátiť, a to bez škriabania či vlhkosti. Poľská spoločnosť Foonka totiž prišla s nápadom a vyrobila kolekciu posteľného prádla Hayka, ktorá je potlačená "prírodnými ležoviskami" na mäkkulinkej bavlne.



Kolekcia bola ocenená niekoľkými medzinárodnými cenami za dizajn - a niet divu: je nápaditá a vtipná! Okrem fotorealistických potlačí rastlín sa kde-tu objaví i návštevník zo živočíšnej ríše. Po machu lezie ježko, zo slamy a sena vykúkajú myši a sadajú na ne motýle, na piesku sa povaľujú mušle. Veď sa pozrite a vyberte si. Zasnívajte sa.

1. Hrejivá slama


2. Voňavé seno


Slamu so senom môžete navzájom i skombinovať. Okrem obliečok sa dajú kúpiť i menšie vankúše rôznych tvarov plnené pohánkou. Pohánka blahodarne pôsobí pri bolestiach krčnej chrbtice, ramien, je účinná proti migréne, nespavosti, pri reumatických ťažkostiach či bolestiach kĺbov.

3. Lesný zamatový mach


Každá z kolekcií obsahuje tiež prešívané deky - prehozy na posteľ, prestierania a obrusy na stôl, drobné darčekové predmety i vianočné ozdoby.


 

4. Rozkvitnutá alpská lúka


5. Piesočnatá pláž




6. Polnočné nebo plné hviezd

 Mne sa táto inšpirácia prírodou ohromne páči. A vám? Čo by ste si vybrali?



Obrázky: Foonka
U nás môžete kúpiť napr.: Bonami
Koláže: Eva Stalder, eva.stalder@gmail.com



Eva Stalder

Eva Stalder

5 komentárov:

  1. Vybrala bych si (kdybych musela) asi to nebe, dejme tomu. Zbytek ani omylem, "jako" seno, "jako" sláma - samé nepříjemné asociace, úplně cítím, jak to píchá, alergie se rozjíždí, hepčík a ty myši, brrr . Vlhký mech je úplně mimo, sice vypadá pěkně, zelená uklidňuje, ale spát v tom? To je i případ písku. Taky asi není úplně jednoduché tyto potisky zkombinovat se zařízením ložnice, budou se hodit jen do určitého typu interiéru. Za mě toto tedy ne. Není to inspirace přírodou, ale potištěný kýč.

    OdpovedaťOdstrániť

Autorské práva: Eva Stalder. Používa službu Blogger.