Horúce novinky
recent

Trend v bývaní v roku 2017 - mix kovov

Z Gallerie

Tie dni, keď ste sa obávali, či sa vám všetko v byte dokonale ku sebe hodí, sú preč. Najnovším trendom v interiérovom dizajne je miešanie kovov - a to najmä zlatých so striebornými, čo bolo kedysi nemysliteľné.

Prítomnosť rôznych kovov vo vašom byte mu dodá nielen lesk, ale i istú vizuálnu hĺbku - kovy predsa zrkadlia. Pri miešaní kovov však musíte brať ohľad na mnohé faktory, aby ste tento trend úspešne zvládli: veľkosť vášho bytu a množstvo kovu a odtieňov, ktoré chcete začleniť.

Miešanie kovov - ako na to?


Teplo sfarbené kovy, akými sú mosadz, bronz, meď , vnášajú do interiéru pocit tepla, zatiaľ čo sivé a strieborné kovy (nerezová oceľ, chróm, hliník) pôsobia chladno. Ak vo vašom byte budú prevládať teplé tóny stien a nábytku, zvoľte v kontraste viac studeného kovu a naopak - pri chladných bielych stenách a studenom bielom nábytku, namiešajte viac kovov teplo sfarbených. Práve ten kontrast urobí váš príbytok zaujímavým.


Najvhodnejšie je vybrať si dominantný kovový odtieň v súčinnosti so želanými doplnkovými farbami. S červenou, oranžovou, hnedou a žltou ladia teplé kovy. S modrou, zelenou a fialovou zase kovy studené.
Odkladací stolík medený FOCUS

Čo sa štýlu týka, ak preferujete veľmi moderný vzhľad, ktorému svedčia kovy strieborné, primiešajte aj kovy teplé, vnesú do interiéru pocit útulnosti - a naopak, pokiaľ máte byt zariadený v rustikálnom štýle a v zemitej farebnosti, prvky z nerezovej ocele ho urobia modernejším.

Odkladací stolík dizajnový LORA
Značnú úlohu hrá i veľkosť miestností. Vo veľkom priestore môžete namiešiať i viacero kovov (nemalo by ich byť viac než štyri), v menšom dva-tri druhy, aby ste to neprehnali.
Nezabudnite, že tento trend nie je obmedzený len na miešanie kovových odtieňov, ale i rôznych kovových povrchov. Skúste kombinovať rôzne textúry, napríklad leštené, matné, kované, kartáčované alebo zrkadlové. 
 
Harpers Bazaar

Podobne sa neobmedzujte v používaní kovov iba v doplnkoch. Okolité dekorácie, textílie a nábytok môžu pri dosahovaní zmiešaného kovového vzhľadu tiež hrať významnú úlohu. V neposlednom rade sa pozrite i na tapety s kovovým leskom, dnes sa vyrábajú v nádherných textúrach.
Taburet BIZARD

Eva Stalder

Eva Stalder

1 komentár:

  1. Ja som sa práve nedávno pozerala, že je teraz zase veľmi populárny taký ten industriálny štýl, kde sú kovové prvky dosť prominentné. Ja osobne si teda nedokážem veľmi predstaviť, že by som mala v takom štýle zariadené bývanie, pôsobí to na mňa dosť chladne, ale chápem, že sa to niekomu môže páčiť. Čo sa týka trendov v bývaní, tak v poslednej dobe zbieram veľa inšpirácii napríklad v magazíne Livli, tam majú vždy super tipy.

    OdpovedaťOdstrániť

Autorské práva: Eva Stalder. Používa službu Blogger.