Horúce novinky
recent

Lodný kontajner v industriálnom lofte


Tomuto hovorím nápad! Umiestnenie žiarivočerveného lodného kontajnera rovno v strede luxusného loftu v industriálnom štýle je skutočne odvážne.

Zariadiť taký loft je často ťažká úloha. Obrovské priestory si vyžadujú veľké jednoliate plochy a nadrozmerné akcenty, inak sa všetky zariaďovacie predmety v priestore strácajú. Pocit z takého loftu môže byť bezútešný. Tento podkrovný byt, ktorý sa nachádza v Petrohrade, obsahuje prvky z priemyselného dizajnu i teplé prírodné materiály na skutočne veľkých plochách. Výsledný dojem je šokujúci, veľmi moderný, a predsa byt pôsobí útulne a luxusne.

Interiér navrhlo architektonické štúdio DA Architects. Architekti bielym náterom potlačili vyložene industriálne prvky, akými sú rozvody vzduchotechniky a naopak - stropy vyzdobili svietidlami, ktoré v tomto byte hrajú hlavnú úlohu.


S betónovým stropom i so stenami s betónovou stierkou dokonale ladí podlaha z prírodného dreva.
Ohniskom bytu, priťahujúcim pohľad, je červený lodný kontajner, ktorý plní funkciu deliaceho prvku i špajze.

Veľmi sa mi páči vytvorenie "lustra" z viacerých svietidiel v dizajne obyčajnej žiarovky. Tieto svietidlá sú v súčastnosti veľmi moderné, samotná žiarkovka sa však obyčajne v priestore stráca. Takto sú skutočne neprehliadnuteľné a stávajú sa hlavným šperkom inak strohej kuchyne.


Do spálne sa vstupuje cez presklenú stenu. Vyzerá to na nedostatok súkromia, ale špeciálne sklo sa dokáže meniť z priehľadného na nepriehľadné.

Posteľ je obklopená okruhliakmi s podsvietením. Výsledkom je skutočne upokojujúca spálňová atmosféra s mäkkým osvetlením a prírodnými zenovými prvkami.


Veľmi zaujímavo je riešená i priestranná kúpelňa. Obklad, imitujúci tmavé drevo, prechádza cez podlahu až do sprchovacieho kúta a na strop. Nápaditá je i dizajnová vaňa, pripomínajúca staré konzervy. Toto je retro i veľmi moderný dizajn v jednom.
 

Drevené umývadlo dominuje toalete.


Domáca pracovňa je zariadená stroho a funkčne. Fotografie vznikli pred zariadením knižnice a zaplnením stola rôznymi "serepetičkami".


Veľmi kreatívne je i vytvorenie obrovského "neviditeľného" šatníka s obkladom z preglejky. Množstvo úložného priestoru a pritom nevidíte nijakú skutočnú ,masívnu skriňu.



Surové priemyselné povrchy, akými sú betón a režný kameň, sú zjemnené prírodným drevom.



Inšpirovali ste sa? Pravdepodobne do vášho panelákového bytu lodný kontajner nedostanete. Môžete však odkukať štýl, farebnosť, štruktúry. Tu je ešte dobrý tip na vytvorenie podobného "lustra" zo žiaroviek. Zaujímavé žiarovky predáva IKEA a sú lacné. Príjemné vymýšľanie!

NITTIO, Žiarovka LED E27, 20 lúmenov, Guľa osvetlenie medená



Eva Stalder

Eva Stalder

1 komentár:

Autorské práva: Eva Stalder. Používa službu Blogger.