Horúce novinky
recent

Malý byt pre romantikov


Byt o rozlohe 38 m2 bol postavený v bývalej hospodárskej budove. Do existujúceho obdĺžnikového pôdorysu sa vložil vstavok s kúpelňou, ktorý priestor rozdelil na dve časti - obývaciu s kuchynským kútom a spálňu. Vložená kúpelňa má menšiu výšku a strop priestoru, takže svetlo prechádza z jednej časti do druhej.

Kúpelňa je síce miniatúrna, obsahuje však predsienku, do ktorej vojde pračka i skriňa.

Celý areál bytového domu má vidiecky charakter, samotný byt bol  už pred predajom vybavený masívnou dubovou podlahou.

Obývací priestor


V tejto časti bytu musí byť skĺbených niekoľko funkcií: plne vybavená kuchyňa, jedálenský kút pre stolovanie, spoločenská časť so sedacou súpravou a domáce pracovisko.






Materiály a nábytok


Rustikálny štýl interiéru je vyjadrený tvaroslovím zariadenia i materiálmi. Jednu celú stenu bytu pokrýva tapeta s dezénom režného plátna, čo je sofistikovanejšie riešenie, ako typické provensálske tapety s kvietkami.
Tapeta so vzorom režného plátna, Ralph Lauren Home



Kuchynskú linku v provensálskom štýle vám z masívneho dreva vyrobí stolár. Lacnejšiu verziu ponúka IKEA. Podobne sú v tomto prípade vyrobené i knižnice, kúpeným sa len pridal masívny rám a hneď sa ich vzhľad zmenil.
Kuchynské dvierka Bodbyn v krémovo-bielej farbe, IKEA

Stoličky by mali spĺňať tri aspekty - aby boli krásne, kvalitné i praktické. Napríklad takéto kúsky v provensálskom štýle s vintage kúzlom.
Stolička Antique Brass, kov s efektom zašlej mosadze, Bella Rose
Stolička Provence, biela, La Maison

Spálňa


Tento priestor je skutočne miniatúrny, nepôsobí však stiesnene vďaka impozantnému výhľadu do priľahlej záhradky, ktorá je ukončená /i chránená/ múrom s kamenným obkladom.




Autor interiéru: Eva Stalder
eva.stalder@gmail.com



Living Styles na Facebooku. Staňte sa fanúšikom blogu a čítajte nové články priamo na FB!



Eva Stalder

Eva Stalder

3 komentáre:

Autorské práva: Eva Stalder. Používa službu Blogger.