Horúce novinky
recent

Nová kolekcia pre hipsterov z mesta od IKEA

Ikea predstavila limitovanú edíciu pre rok 2014 zameranú na rastúci počet mladých kreatívnych mestských obyvateľov, ktorí čelia malým obytným priestorom a neistým nájomným podmienkam.

Edícia s názvom PS 2014 On the Move (Na cestách), obsahujúca presne 51 kusov nábytku, je inšpirovaná výskumom, z ktorého sa Ikea dozvedela, že jeden z piatich mestských obyvateľov žije v priestoroch menších ako 30 metrov štvorcových a že pri kúpe nábytku je pre neho dôležitejšia funkčnosť ako vzhľad.

„Premýšľali sme o potrebách mladých mestských generácií, ktoré sa často zrieknu priestorových nárokov a idú za svojimi snami do veľkých miest," hovorí Gemma Arranz, manažérka interiérového dizajnu pre Ikea. „Kolekcia je flexibilná, cenovo dostupná, krásna a dobre sa hodí aj do tých najmenších priestorov.“

Polica na opretie od japonského dizajnéra Keiju Ashizawu.
Medzi jej hlavné tromfy patrí napríklad policový systém, ktorý môže byť opretý o stenu (na snímke). Toto riešenie je ovplyvnené návrhmi z Japonska, kde ľudia často žijú v prenajatých bytoch, v ktorých im zakazujú zatĺkať kovania do stien.

Nájdete tu i neobvykle úzke lavice ideálne do tesných chodieb či multifunkčné kúsky ako napríklad stolík so zabudovaným svetlom. Veľká časť nábytku tiež využíva obvykle zanedbávané rohy miestností.

Kolekcia bude v predaji od 1. apríla.







V galérii sú uvedené:
- polica na opretie od japonského dizajnéra Keiju Ashizawu.
- úzka lavička od švédskeho dizajnéra Henrika Preutza,
- stolík a skrinka v jednom od poľských dizajnérov Krystiana Kowalskeho, Pawela Jasiewicza a Mai Ganszyniec,
- rohový príborník od japonského dizajnéra Keiju Ashizawu,
- vešiak od švédskej dizajnérky Ebby Strandmark,
- stolík so svetlom od poľského dizajnéra Tomeka Rygalika.



Zdroj: dezeen.com




google-468x60.jpg
Eva Stalder

Eva Stalder

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Autorské práva: Eva Stalder. Používa službu Blogger.