Horúce novinky
recent

Škandinávsky štýl s vôňou prírodného dreva

Foto: www.housetohome.co.uk
Priťahuje vás vidiecky štýl, ale chcete niečo kultivovanejšie, modernejšie, menej tradičné? Dávate prednosť svetlému masívnemu drevu, ako je borovica, breza, buk? Chcete dať vášmu domovu elegantný a útulný vzhľad? Zvoľte si moderný škandinávsky štýl. 

Všetko dookola bude v teplých farbách prírodného dreva, ale formy nábytku budú moderné a hranaté.


Priestoru bude dominovať drevená podlaha a biele steny, na oknách budú jednoduché jemné bavlnené, mušelínové alebo ľanové závesy. Vyhnite sa veľmi lesklým materiálom a zamatu, pretože pôsobia veľkolepo, čo sa nehodí ku atmosfére, ktorú chcete navodiť.


 

Aký nábytok?

Vhodný je predovšetkým solitérový nábytok z masívneho dreva.

komoda Garnet
Máte vysoké nároky na kvalitu nábytku, ktorým si chcete vybaviť svoju domácnosť? Vašim kritériám isto vyhovie drevená zásuvková komoda Garnet, vyrobená z výberového borovicového masívu o hrúbke 20 mm.


Komoda je ideálna napríklad pre umiestnenie do spálne na ukladanie bielizne alebo bytového textilu, dobre vám však poslúži aj v jedálni v úlohe príborníka.
 

Morenie aj lakovanie je vykonávané ručne, po nich nasleduje brúsenie a opakované ošetrenie ochranným polomatným lakom. Tento postup umožní vyniknutie kresby dreva v mimoriadnej kvalite.

spálňa Krein
Ak si želáte predsa len tak trošku vidiecky štýl, zvoľte nábytok v tradičnom škandinávskom dizajne, napr. vidiecku spálňu Krein

Hlavným heslom pokojného o oddychového štýlu spálne je minimálny neporiadok. Biele steny sú povinné a posteľ s bielymi obliečkami a štvorcovým vankúšom by mala byť dominujúcim prvkom izby. Dlážka je zvyčajne drevená, hoci ju môžete zjemniť väčším tkaným bavlneným kobercom, kožušinou a zvyšok zariadenia dotvoria dva alebo tri voľne stojace šatníky, komody či bielizníky a možno stolička.

 

Kombinujte...

spálňa Krein
zásadne s matným strieborným alebo čiernym kovom, s kusovými kobercami,
s prúžkovanými alebo kockovanými textíliami, s bavlnenou čipkou, s lucernami a mnohými svietidlami z miečneho skla.
posteľ z borovicového masívneho dreva Erland 2

Súvisiace články:
Biela Škandinávia
Škandinávsky štýl


Zdroj/predáva: 
MT-Nábytok


Eva Stalder

Eva Stalder

1 komentár:

Autorské práva: Eva Stalder. Používa službu Blogger.