Horúce novinky
recent

Sivá - dominantná farba dnešných interiérov

foto: Hülsta Möbel

 

Univerzálna sivá v bytovom interiéri


Zatiaľ čo výrazné trendové farby jari 2014 sú určené najmä pre akcenty, sivá farba čoraz viacej vytláča bielu v nábytkovej tvorbe, ovláda interiér na veľkých plochách stien a dostáva sa aj v podobe náterov či moridiel do dekorovania masívneho rustikálneho nábytku. Hitom sú drevené sivasté dezény.
Masívna lavica z agátového dreva MONTREAL je morená na bielo, čo dodáva drevu sivastý vzhľad, BIG HOME
Moderná spálňa v sivo-bielej kombinácii, posteľ MANHATAN, BIG HOME

S čím sivú kombinovať?


Pokiaľ je sivá farba v jednoliatej ploche /lamino, fólia a pod./, vyniknú pri nej štruktúry exotických drevín. Krásne sú kombinácie s trendovou nevädzovomodrou, žiarivou žltou či s oranžovou. Nikdy nesklame ani monochromatická kombinácia sivá + biela, pričom ju nezabudnite doplniť nejakou teplou farbou minimálne v doplnkoch.


Pre aký štýl je sivá farba vhodná?


Okrem štýlov, ktoré sú postavené najmä na teplých farbách (napríklad toskánsky štýl a exotické štýly), je sivá farba vynikajúca rovnako pre moderné, rustikálne ako i pre luxusné štýlové interiéry.
Interiér v Glamour Style so sivou leštenou žulou, Bratislava, autor Eva Stalder
Luxusná spálňa v historizujúcom francúzskom štýle, posteľ TATJANA, BIG HOME
Interiér v Glamour Style, strieborný stolík VENICE SILVER v historizujúcom dizajne, BIG HOME

Návrh interiéru v modernom škandinávskom štýle. Sivá farba je tu opäť kombinovaná s bielou, krémovou a hnedou.
Moderná obývacia izba v škandinávskom štýle, autor Eva Stalder

Byt v provensálskom štýle. Prúžkované a kvietkované tapety majú základ v teplej sivej, doplnovou fabou je svetlomodrá v jemných akcentoch.
Vstupná hala v provensálskom štýle, autor Eva Stalder
Byt v modernom štýle s prvkami štýlu priemyselného. Stena v obývacej izbe je z betónovej stierky, ďalšia zo stien je obložená betónovým obkladom v dezéne bielej tehly. Kombinácia s akcentnou červenou farbou.
Byt v Prahe 6, autor Eva Stalder
Moderná obývacia izba v Prahe 6, autor Eva Stalder

Návrh interiéru obývacej izby v modernom štýle. Sivo-biela kombinácia v spojení s pôvodnými drevenými prvkami interiéru v nájomnom byte vo Švajčiarsku, autor Eva Stalder, čítajte viacej v článku Neuveriteľný príbeh.

realizácia interiéru vo
Felben - Wellhausen, Schweiz, 2012, autor Eva Stalder, foto J.K.

návrh interiéru vo
Felben - Wellhausen, Schweiz, 2012, autor Eva Stalder



Návrh interiéru bytu 2+1, Praha 9 - Vysočany, autor Eva Stalder


Návrh interiéru bytu v modernom štýle 2+1 v Prahe 9 - Vysočanoch. Dvierka kuchyne sú v tmavej sivej farbe, dezén "betón", kombinácia rôznych odtieňov sivej s teplou mocca béžovou farbou na korpuse skriniek, maľovkách, štrukturovaných stierkach. Akcentná farba svetlá tyrkysovomodrá.

Čítajte viacej v článku Bytík pre novomanželov 50+ 

Súvisiaci článok: Dobré dôvody, prečo musíte svoje steny namaľovať na sivo!


Eva Stalder

Eva Stalder

5 komentárov:

  1. Ako mám kombinovať sivú farbu?

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tiež mám problém zladiť výrazne hnedú podlahu so sedačkou spodok svetlo-sivá-vrch antracit. Nábytok asi biely, ako to vymaľovať ?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dobrý deň. Môžete ísť do "prírodného" interiéru, takže steny vymaľujte svetlosivou alebo aktuálnou sivozelenou /svetlou olivovozelenou/ farbou. Doplniť môžete doplnkami v sýtej okrovej farbe.
      Článok o trendových farbách: http://styly-byvania.blogspot.cz/2015/03/farebne-trendy-v-interierovom-dizajne.html
      Nábytok pokojne aj biely.

      Odstrániť
  3. Dobrý deň,,,mame domcek novostavbu a neviem ako zladit obyvacku ktora je prepojena s kuchynou,,,kuchyna je biela leska len korpus linky tmavohnedy,,, jedalensky stol a stolicky su tmavohnene, gauc bude tmavo sivy, podlaha je tiez seda,,, steny su vymalovane na bielo len nad jedalenskym stolom je oblezenie z kamena sede,,,,, je vhodne dat biely leskly nabytok do obyvacky ? aby som aspon tak prepojila neaky prvok z kuchyne ?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dobrý deň. Áno, pokojne môžete dať biely lesklý nábytok, je vhodnejší ak ďalší tmavohnedý. Len mi celá tá kombinácia sivá-biela-tmavohnedá príde dosť studená. Skúste nejaké vankúše či koberec v teplej farbe, prípadne zvážte, či by ste aspoň jednu stenu nevymaľovali na krémovo. Veľa tvorivej radosti! Eva Stalder

      Odstrániť

Autorské práva: Eva Stalder. Používa službu Blogger.