Horúce novinky
recent

Priznaná tehla v modernom byte


Niekoľko storočí sa tehlové múry prekrývali povrchovými úpravami, najčastejšie omietkou, či drevenými obkladmi. Už na začiatku 19. storočia boli holé múry považované za "lacné" a nedorobené. Až nedávne oživenie industriálneho štýlu bývania prinieslo odstraňovanie starých nánosov omietky a malieb. V priemyselnom dizajne je priznaná tehla viac než žiadúca.

Byt o rozlohe 100 m2, nachádzajúci sa v starom dome v meste Maribor v Slovinsku, sa tiež dočkal odkrytia svojej pôvodnej konštrukcie. Priestory tak získali neopakovateľný šarm.


Rekonštrukciu interiéru navrhlo architektonické štúdio Arhitektura AB. Apartmán bude slúžiť futbalovému hráčovi, ktorý si želal priestor nielen na komfortné spanie, ale i na relax a možnosť pohostenia priateľov. Nejde teda o tradičné rodinné bývanie a zbytočné priečky boli odstránené.


Výsledný obytný priestor je originálny, vzdušný a pokojný.
Jedálenský stôl po zložení hornej dosky sa mení na stôl biliardový.

Spálňa i kúpelňa v jednom priestore. Posteľ na nachádza na vyvýšenom pódiu, ktoré obklopuje knižnica. Na to istom pódiu je i zapustená vaňa. Jednoduché riešenie, ktoré vyvoláva pocit luxusu. [Fotografie: Matej Lozar]








Obrázky: Arhitektura AB
Eva Stalder

Eva Stalder

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Autorské práva: Eva Stalder. Používa službu Blogger.