Horúce novinky
recent

Rekreačná vila neďaleko Štokholmu v klasickom švédskom štýle


Kúzelná rekreačná vilka leží vo vychýrenom letovisku Saltsjöbaden neďaleko Štokholmu. Stará budova s typickou škandinávskou - drevom obloženou - fasádou bola starostlivo zrekonštruovaná a zariadená v gustaviánskom štýle.

Historický gustaviánsky štýl nie je nepodobný francúzskemu palácovému štýlu, napokon - bral si z neho inšpiráciu.  V tejto vilke je inšpirácia Francúzskom zdôraznená voľbou doplnkovej orgovánovo fialovej farby.


Keď sa pozriete na interiéry tejto vily, nemáte vôbec pocit, že ide o objekt, určený na prenájom pre letných hostí. Všetko je dôkladne premyslené s dôrazom na detail a výsledný pocit útulnosti tak, aby hostia mali počas dovolenky skutočný pocit domova.


Na spálňach sa tiež nešetrilo, hoci sa spálňam v takýchto objektoch venuje obyčajne menej pozornosti. Všetky pôsobia veľmi romanticky a nebyť typického škandinávskeho bieleho obkladu na stenách a stropoch, človek by si myslel, že je v Provensálsku.


Kúpelne v dome spája jednotný ornamentálny motív v retro obkladačkách.


Z terasy i z balkóna na poschodí je krásny výhľad na záliv. A čo samozrejme nechýba? No predsa sauna, bez ktorej si Švédi svôj relax vôbec nedokážu predstaviť.


Via: http://www.grandtripsweden.com/id23-saltsjobaden.html

Miešanie gustaviánskeho a francúzskeho štýlu je dnes veľmi populárne, pozrite si ďalšie príklady:
Klasický provensálsky štýl vo Švédsku
Vianoce so spomienkami na detstvo. Čarovný mix provensálskeho a gustaviánskeho štýlu



Eva Stalder

Eva Stalder

2 komentáre:

  1. Ešte by sa tam hodila nejaká fajnová bio sauna a bolo by to fakt v tope. Ako bývať vo Švédsku, tak mám takú relaxačnú chatu na hneď. Keď sme tam boli so ženou na mesiac na dovolenke spojenej s pracovnou cestou, tak sa mi tam fakt veľmi páčilo. Jednak je tam krásna príroda, Štokholm a ďalšie sú ale zároveň aj fakt veľmi pekné mestá. :)

    OdpovedaťOdstrániť

Autorské práva: Eva Stalder. Používa službu Blogger.