Horúce novinky
recent

Svetlo od samotného Lucifera!


Pod španielskou značkou so zvláštnym názvom Luzifer Spain putujú do celého sveta originálne dizajnérske svietidlá krásnych organických tvarov.

So spoločnosťou spolupracujú známi dizajnéri: Burkhard Dämmer, J. M. Garrido, Mariví Calvo, Miguel Herranz, Oskar Cerezo, Ray Power a dvaja dizanéri z Bang Design. Spoločným rysom sú do všetkých možných smerov poohýbané dýhy, preglejky a podobne pružné materiály vrátane tenkej ocele. Ľahký materiál umožňuje dizajnovať lustre priam opulentných veľkostí!

Svietidlá ESCAPE, cena 492,00 €

Prírodné materiály a krásne dizajnérske formy povyšujú tieto lampy na dominanty interiéru a zároveň do chladných moderných priestorv vnášajú pocit tepla a útulnosti, aj keď nesvietia. Pri každom výrobku si môžete vybrať z niekoľkých farebných možností.

Na obrázku dole:
ANFORA je zmyselné svietidlo z dielne LZF. Dizajnér Miguel Herranz v nej predstavil svoj cit pre organické tvary a štruktúry. Svojim trojdimenzionálnym vrstvením evokuje dojem nekonečnosti. Je dostupná v troch variantách – ako závesné, stojanové, alebo stolové svietidlo a v ôsmich farbách. Závesné spracovanie sa ďalej vyrába v troch rôznych veľkostiach pre naplnenie požiadaviek priestoru, a v ponuke je osem rôznych farebných vyhotovení. 



Luzifer Spain /v skratke LZF/ začal v roku 1994 ručne vyrábať svoje dýhované lampy v malom štúdiu v historickom centre Valencie a postupe sa stal jedným zo svetovo najuznávanejších výrobcov osvetlenia. V súčasnosti začal dokonca vydávať magazín životného štýlu.

Čo poviete na tieto - často obrie - neobvyklé lampy? Hm... a že Lucifer.
Budiž svetlo!

Na obrázku dole:
MINI MIKADO je ďalším originálnym kúskom z produkcie španielskej dielne LZF. Energická forma a nespútaný tanec tenkých lamiel dodávajú svietidlu a s ním i celému interiéru nespútanú dynamiku. Hra tieňov vytvára nové tvary meniace sa s uhlom pohľadu. MINI MIKADO je nápadom Miguela Herranza a získalo Good Design Chicago 2008 a Design Plus Frankfurt 2006.

Lampy MINIMIKADO, cena 984,00 €,
Na Slovensku predáva napr.: http://www.lunixx.sk/sk/zavesna/140-mini-mikado-.html

LINK patrí nesporne k vrcholom španielskej dielne LZF. Všetky svietidlá z tohto radu sú dielom írskeho dizajnéra Raya Powera. Skladanie jednotlivých listov, elegantné oblé tvary a dokonalá kresba dreva robia z tohto svietidla skutočný interiérový šperk. Dostupné sú dve varianty s priemerom Ø 69 cm a výškou 48 cm alebo menšie LINK SP s priemerom Ø 42 cm a výškou 24 cm. Ďalšími verziami z tejto série sú LINK SM a veľká verzia LINK CHAIN pre interiér s vyššími stropmi. Svietidlá z rady LINK získali prestížne ocenenia Good Design Chicago 2008 a Design Plus Material Vision Frankfurt 2007. Všetky produkty z línie LINK sú dostupné v ôsmich farebných vyhotoveniach.

Svietidlo LINK, cena väčšieho 780,00 €, menšieho 456,00 €










Via: http://www.lzf-lamps.com/

Eva Stalder

Eva Stalder

1 komentár:

Autorské práva: Eva Stalder. Používa službu Blogger.