Horúce novinky
recent

Moderný interiér v starom toskánskom dome


Stará kamenná toskánka vila Montelparo leží v romantickej pahorkatine neďaleko Marche di Ferno v Taliansku. Architektonický ateliér Roy David Studio prebudoval schátralú stavbu na moderný rekreačný dom,
pričom zachval pôvodný ráz nehnuteľnosti.


Vila leží v objatí slnečnicových a pšeničných polí. Romantickú scenériu dopĺňa jediný moderný prvok - bazén na zníženej terénnej terase pred hlavným priečelím vily.



Architekti čelili veľkej výzve - zachvať všetky chránené historické prvky stavby a zároveň vytvoriť moderné bývanie.





Existujúci vyčistený a špeciálnym náterom konzervovaný kameň doplnili architekti rustikálnou dlažbou z pálených tehál a stropy nad nosnými trámami pokryli keramickými obkladačkami v prírodnej terakotovej farbe.


Nad oknami zostali priznané nadokenné nosníky, okenné i dverné kľučky, dokonca i kovové kruhy na uviazanie koní boli dôsledne renovované a osadené späť na pôvodné miesta. 

Vybavenie vily je v kontraste s rustikálymi materiálmi stavby veľmi strohé, moderné, minimalistické v prevažujúcej bielej farbe.
Decentná farebnosť, vytvorená jednoduchou farebnou schémou biela-hedá-ružová, vytvára príjemnú prázdninovú atmosféru. Ako sa vám páči?





Photo Credit:
Matteo Canestraro
Eva Stalder

Eva Stalder

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Autorské práva: Eva Stalder. Používa službu Blogger.