Horúce novinky
recent

Moderná kúpelňa - a predsa provensálsky štýl

Pôvodný návrh s oknom.

Moja klientka miluje rustikálne interiéry, kamenné obklady, tlmenú decentnú farebnosť, masívne drevo, provensálsku nostalgiu.

Jej partner je presný opak. Má rád lesk, kožu, moderné interiéry, hranaté tvary.

Spoločne si vytvárajú nový domov a na mňa sa obrátili s požiadavkou skĺbiť takto odlišné predstavy do jedného príjemného interiéru.
Spálňu som vám už predstavila, tam som sa viacej priklonila ku ženinmu vkusu.
Kúpelňa je strohejšia. Žena chcela voľne stojacu vaňu, muž veľkú modernú sprchu. Väčšina stien je obložená kvalitnými talianskymi gresovými obkladačkami imitujúcimi prírodný kameň.  V časti, kde nijaká voda nestrieka, som použila kamenný bridlicový obklad v rovnakom tóne.

Pre provensálsky štýl sú typické práve pieskovcové /svetlohnedé/ kamenné steny a voľne stojace vane.

Vaňu sme napokon vybrali síce voľne stojacu, ale v modernom dizajne, rovnako tak aj umývadlá, ktoré budú položené na kamennej doske. Mierne rustikálny charakter priestoru dodajú police z masívneho dreva, atypické skrinky so zrkadlami a odkladací stolík z dreveného klátu.

V projekte domu mala kúpelňa pôvodne okno a sprchový kút do neho zasahoval. Vyriešila som to sklenenou zástenou, t.j. otvorenou sprchou. Dom sa len stavia, takže sa klienti rozhodli, že severné okno nebude. Domáci pán sa predsa len rád a dlho sprchuje.

Obrovské francúzske okno s výhľadom do záhrady a s príjemným západným slnkom musí stačiť.

RD v Mníšku pod Brdy, autor: Eva Stalder
Kliknite na zväčšenie obrázkov!

Súvisiaci článok: Spálňa v provenálskom štýle

Klátik - odkladací stolík




V časti s umývadlami je na stene vodeodolná stierka.
Plytké úložné skrinky so zrkadlami v ráme z masívneho dreva.
Umývadlo Laufen

Vaňa Zara
Riešenie bez okna so sprchovým kútom 1 x 1 m
Bridlica hradná béžovohnedá

Gresový obklad

Eva Stalder

Eva Stalder

8 komentárov:

  1. Další inspirace a nápady najdete například tady http://www.living.cz/koupelna.html

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Jednalo sa len o návrh alebo aj kompletnú realizáciu ? Návrh vyzerá pekne, s jednoduchými základnými prvkami. Prekvapila ma veľkosť umyvadla. Zdajú sa mi príliš malé a nepraktické. Prečo ste zvolili až 2 ? Pod umyvadlami je situovaný odkladací priestor, ktorý sa mi zdá neefektívne využitý. Návrh pekný, mám rád tento štýl. Zmenil by som ešte sprchový kút za klasický murovaný.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem za komentár. Ide o návrh skutočnej kúpelne, takže bol konzultovaný i korigovaný klientom. Umývadlá chceli klienti dve a aj si ich za mojej asistencie vybrali /tie na fotografii/. Odkladací priestor pod umývadlami má obrovský šuflík a jeho tvar /tvar stola/ je poplatný provensálskemu štýlu. Musím podotknúť, že i zrkadlá majú odkladací priestor, sú to plytké skrinky. Hneď vedľa kúpelne je veľká šatňa /uloženie zásob uterákov, napríklad/. No a navyše má dom samostatnú práčovňu, takže v kúpelni netreba skladovať prášky na pranie a spol. Odkladacieho priestoru je tam teda dosť.

      Odstrániť

Autorské práva: Eva Stalder. Používa službu Blogger.