Horúce novinky
recent

Žiarivobiely shabby chic interiér

Pri vytváraní pôsobivého romantického interiéru si pokojne vystačíte i s jednou farbou. V štýle shabby chic bielou farbou, kombinovanou s podlahou z prírodného dreva nemôžete nič pokaziť.

Dom na obrázkoch je zariadený veľmi žensky, s prvkami gustaviánskeho (škandinávskeho) a francúzskeho štýlu a s dôrazom na romantické dekorácie. Veľa svetla a jeho odraz v sklenených plochách vytvára ilúziu éterickosti a vzdušnosti.


Ošúchané drevo, niekoľko strieborných svietnikov, množstvo dekoračných látok v rôznych štruktúrach a najmä starý krištáľový luster dokonale reprezentujú základné prvky ošumelého štýlu shabby chic.

Tento dom je dielom pani Jessicy Finke, ktorá od svojej babičky naučila šiť. Nakúpila metre látok, predovšetkým ľanu a bavlny, samozrejme, v bielej farbe. Najprv však každý kúsok nábytku i doplnkov vyrajbala kefou, natrela na bielo a opäť rajbala, aby dostali ošúchaný vzhľad. Potom ušila poťahy na gauče i stoličky, závesy a vlastnoručne uháčkovala i deky a prehozy.

Šikovná Jessica slávila u priateľov so svojím domom taký úspech, až sa napokon stala profesionálnou dekoratérkou. Však by ste nikdy nepovedali, že sa tento dom nachádza... v Bavorsku?!


Napriek tomu, že je farebnosť veľmi sterilná, tento domov pôsobí vďaka vintage dekoráciám veľmi priateľsky a prívetivo.


Pre štýl shabby chic je typické miešanie starého mobiliáru z blších trhov, povál a pivníc.

Stolička môže byť každá z inej povaly, čím sú rozmanitejšie, tým je dojem lepší. Nezabúdajte však na najdôležitejšiu vec: i biela môže mať niekoľko odtieňov! Všetok nábytok natretý rovnakou bielou by pôsobil plocho a nudne, viaceré odtiene dodávajú priestoru plasticitu.


Stolík v obývačke.


V čistej bielej spáni vyniknú starožitné doplnky - soška v okne, či kožený obal na knihu - a kytica vo váze.




V hosťovskej izbe v záhradnom domčeku všetky zariaďovacie predmety, steny i podlahu opäť spájajú odtiene bielej.




Tento štýl nie je o peniazoch, lež o kreativite.



Obrázky: Christine Bauer/Living4media/Free

Inšpirovali ste sa? Zdieľajte článok so svojimi priateľmi na sociálnych sieťach!


Eva Stalder

Eva Stalder

3 komentáre:

  1. Dobrý den, mohu Vás poprosit o radu? Mrkněte prosím do odkazu, chci do velmi podobného interiéru, prakticky čistě bílého s dřevěnými okenicemi nové okenní kování, jen nejsem rozhodnutá, jestli zvolit klasické a natřít to bílou barvou nebo zda by bylo možné zvolit zlaté kování. Nebude to jako pěst na oko? Díky, Ráďa

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dobrý deň, ospravedlňujem sa, ale až teraz som Váš komentár objavila. Skúste hľadať mosadzné /zlaté/ kovanie. Farba sa Vám totiž z kovania určite olúpe.

      Odstrániť

Autorské práva: Eva Stalder. Používa službu Blogger.