Horúce novinky
recent

Domov pre staré obrazy a starožitnosti

Milovníci starožitností a majitelia zbierky starých obrazov nemusia dnes bývať v bytoch, pripomínajúcich múzeum. Trendy velia miešanie štýlov! Pokiaľ máte zdedené olejomaľby v ťažkých zlatých rámoch, nejaký ten starožitný nábytok či artefakty, pokojne ich umiestnite do moderného interiéru. Nielenže je takýto mix veľmi aktuálny, staré hodnotné veci dodajú vášmu bytu dušu.

Umiestniť veľkú zbierku obrazov v malom byte 2+KK je tak trochu oriešok. Najmä v obývačke je potrebné ponechať čo najviac voľných stien, navyše si majiteľ želá i vzdušnú nábytkovú zostavu. Maximum úložného priestoru treba teda umiestniť do kuchyne... lenže i tá je žalostne malá!

Úzka a dlhá kuchyňa


Kuchynský kút je skutočne úzky (1,8 m x 3 m). Ergonomicky najoptimálnejšie rozmiestnenie kuchynských skriniek je také, pri ktorom je medzi náprotivnými skrinkami min. 1,2 m. V tomto prípade by to znamenalo umiestnenie kuchynskej linky o hĺbke 0,6 m len na jednej strane. 

"Úzku štrúdľu" som opticky skrátila umiestnením najväčšej skriňovej hmoty na celú šírku miestnosti. Tu bude vložená i chladnička, ktorá v tomto priestore predstavuje najväčší problém. Na jednej strane (s el. spotrebičmi) sú skrinky hĺbky 0,6 m, na strane druhej plytšie - 0,4 m. Pre komunikáciu tak zostalo len 0,8 m. V takomto prípade nesmú byť elektrospotrebiče s výklopnými dvierkami (el. rúra, umývačka riadu) oproti sebe, ale v jednom rade.



Viacej 3D vizualizácií tejto kuchyne nájdete TU.

Stará kuchyňa bola nielenže nepekná, ale i nevhodne dispozične usporiadaná. Najmä chladnička pri vstupe poriadne prekážala. V novom riešení je chladnička zapustená do skriňovej zostavy. Vetranie pôvodnej špajze sa využilo i v nových skrinkách. Celá zostava je ukončená knižnicou, ktorá pri pohľade z obývačky prekrýva drez i varné centrum.


Skrinky s roletami ukrývajú ďalšie elektrospotrebiče - mikrovlnnú rúru, kávovar, mixér. Biela farba skriniek opticky zväčšuje stiesnený priestor bez okna.


Zlaté steny. Metalické farby sú horúci trend!


Ako doladiť modernú kuchynskú linku ku starým obrazom s masívnymi zlatými rámami? Vybrala som vodeodolnú akrylátovú zlatú farbu. Prvá vrstva sa nanášala valčekom, druhá malou kovovou špachtľou. Akrylátová umývateľná farba nielenže nahradí obligátne obkladačky, do kuchyne vniesla teplo a nádych luxusu. Navyše i čiastočne zrkadlí a odráža svetlo.





Zlatý náter dostala i povojnová stará vstavaná skriňa v predsieni.



V obývacej izbe si majiteľ želal minimum nábytku a niekoľko vitrín pre artefakty. Farebnosť bytu je jednotná bielo-čierno-zlatá (okrová) a dáva vyniknúť zbierke. Aj starší ľudia chcú bývať moderne!





Autor interiéru: Eva Stalder
eva.stalder@gmail.com

Kúpelňa tohto bytu prešla najväčšími zmenami, obrázky nájdete TU.


Eva Stalder

Eva Stalder

3 komentáre:

  1. Musím říct, že máš byt opravdu krásně zařízený. Líbí se mi jak vkusně máš úmění a starožitnosti pěkně sladěný s moderním interiérem. Taky si občas sem tam nějakou starožitnost pořídím a moc ráda bych v mém bytě docílila něčeho podobného. Snad se mi to povede:)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. the original source replica bags london click replica kipling bags replica bags buy online replica bags bangkok

    OdpovedaťOdstrániť
  3. replica bags wholesale hong kong hermes fake o0t84p8b11 replica bags in london replica radley bags click to find out more w4g53o1c34 replica bags wholesale in divisoria view publisher site q8y63v2p00 louis vuitton replica replica bags philippines

    OdpovedaťOdstrániť

Autorské práva: Eva Stalder. Používa službu Blogger.