Horúce novinky
recent

Tapety v provensálskom štýle

Návrh bytu v Smíchove, Praha. Eva Stalder Design




Elegantný francúzsky štýl si vyžaduje steny v nevtieravých púdrových farbách. Matné farby sú dokonalé pre vidiecku formu štýlu, perleťové umocňujú atmosféru svetla a vzdušnosti pri francúzskom glamour style.

Tapeta Rasch Romantica
Tapeta Rasch Romantika 45RA0903

Tapety na steny vo francúzskom vidieckom štýle môžete použiť v troch rôznych variáciách, prípadne ich aj kombinovať.

Predovšetkým sú to tapety s výjavmi z vidieckeho prostredia, s postavami, so scénami zo života vidiečanov a niekedy aj s cherubínmi - vždy znázornené ako perokresba v dvoch odtieňoch.

Jednoduchšie sú tapety s romantickými malými kvetmi.

Najsofistikovanejšou formou sú tapety s vertikálnymi pruhmi, ktoré samotné môžu byť ornamentálne alebo úplne jednoduché.


Tapeta Rasch Romantika 45RA0842
Pre Francúzsko boli vždy typické textilné tapety, pričom sa rovnaký dezén použil na steny, na závesy, čalúnenie nábytku i na posteľné textílie.

Textilné tapety sa vyrábajú dodnes, ich lacnejšou verziou sú tapety vliesové alebo vinylové s realistickou textilnou textúrou.

Farebnosť môžete voliť buď v dymových odtieňoch sivej, svetlomodrej, krémovej, ružovej, fialkovej alebo naopak - v sýtych odtieňoch slnečnicovo žltej a olivovo zelenej, ktoré sú pre Provensálsko typické.

Návrh súčasného bytu vo francúzskom štýle v Smíchove, Praha. Eva Stalder Design.
Tapety Rasch, http://www.e-color.cz

Toile de Jouy

Vo francúzštine "toile" znamená látka a pojem "Toile de Jouy" sa vzťahuje ku materiálu s pastorálnym motívom, ktorý bol po prvýkrát vyrobený v továrni v Jouy-en-Josas, obci nachádzajúcej sa juhozápadne od Paríža v blízkosti Versailles. Spoločnosť založil v roku 1760 nemecký rodák Christophe-Philippe Oberkampf, (1738-1815), textilný podnikateľ. Miesto pre továreň bolo vybrané predovšetkým kvôli blízkosti čistej vody v riečke Bièvre. Oberkampf vedel, že voda je kľúčovým prvkom v procese farbenia.
Toile de Jouy je najčastejšie vidieť na smotanovej alebo vybielenej látke, s dizajnom v odtieni modrej alebo červenej a používa sa rovnako na dekoračné interiérové látky ako aj na tapety.

Tapety Toile de Jouy:

Tapeta a čalúnenie s pastorálnym motívom.
Toile de Jouy Wallpaper
La Villa Gallici, Aix-En-Provence,

Angličania si aj provensálsky štýl prispôsobujú svojmu ťažšiemu, zemitejšiemu vkusu. Tu je ukážka tapiet v štýle Provence od anglického výrobcu. Tapety zasielajú aj ku nám. Link je pod obrázkom.

Kliknite na zväčšenie obrázkov!

Provence Textured Vinyl Wallpaper Black Floral, http://www.ukwallpaper.co.uk/products/muriva-provence.htm
Provence Textured Vinyl Wallpaper Violet  Floral

Provence Textured Vinyl Wallpaper Beige Floral

Eva Stalder

Eva Stalder

3 komentáre:

  1. Moje svedectvo Ahojte všetci. Som tu, aby som potvrdil, ako som dostal pôžičku od pána Benjamina po tom, čo som niekoľkokrát požiadal od rôznych požičiavateľov pôžičiek, ktorí sľúbili pomoc, ale nikdy mi pôžičku nedali. Kým ma môj priateľ nepriblížil pánovi Benjaminovi Leeovi, sľúbil mi pomoc a skutočne urobil, čo sľúbil, bez akejkoľvek formy omeškania. Nikdy som si nemyslel, že stále existujú spoľahlivé pôžičky na pôžičky, až kým sa nestretnem s pánom Benjaminom Lee, ktorý s tým skutočne pomohol pôžičku a zmenilo moje presvedčenie. Neviem, či nejakým spôsobom potrebujete skutočnú a naliehavú pôžičku. Môžete sa obrátiť na pána Benjamina prostredníctvom WhatsApp + 1-989-394-3740 a jeho e-mailu: Lfdsloans@outlook.com ďakujem.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. replica bags joy Read Full Article u0s63n6q01 replica bags online pakistan web t3e76o4c67 replica ysl bags replica bags china free shipping replica bags joy hermes replica a3k09d9j35 replica bags australia

    OdpovedaťOdstrániť

Autorské práva: Eva Stalder. Používa službu Blogger.