Horúce novinky
recent

Bytík pre novomanželov 50+

Miniatúrna kuchyňa má množstvo úložného priestoru. I pod stropom.

Prestavba jednoizbového bytu na dvojizbový


Praha 9 - Vysočany
Design by Eva Stalder.

www.evastalder.com

Láska kvitne v každom veku. Päťdesiatnici uzavreli po dlhoročnom vzťahu manželstvo a začali sa obzerať po spoločnom bývaní. Kúpiť v Prahe byt je drahý špás, a tak kúpili bytík. Deti sú už dospelé, bytík dvom ľuďom bude stačiť. Ibaže chyba lávky - jediné uzavreté miestnosti boli kúpelňa, WC a chodba - inak šlo v princípe o jeden otvorený priestor s kuchynským kútom. Byt bol určený pre obývanie jednou osobou.

Priestor spálne bol spojený s obývacím priestorom otvorom širokým 2,6 m a našťastie mal hneď vedľa aj samostatný vstup z predsiene. Ukázalo sa, že tento otvor je jediným miestom, kde sa dá umiestniť skriňa - a tak sa spojila potreba úložného priestoru s potrebou vytvorenia samostatnej miestnosti. Chrbát skrine zo strany obývačky je tvorený betónovou stierkou v pieskovej farbe.

Kuchyňa bola pôvodne projektovaná v tvare L a bol v nej umiestnený maličký jedálenský stôl. Klienti si však želali stôl rozťahovací pre prípad rodinných posedení s deťmi. Stôl šiel teda do obývacej izby a kuchyňa v tvare U bola vybavená maximálnymi možnými úložnými priestormi - vrátane portálu otočeného smerom do obývačky. Za dvierkami v dezéne tmavého betónu budú schované knižky i barová skrinka...


... čiže čo najmenej nábytku na utieranie prachu, my 50+ už o tom vieme svoje :)




3D vizualizácie: Eva Stalder
Kliknite na obrázky, zväčšia sa!

Eva Stalder

Eva Stalder

1 komentár:

  1. Zaujímavo zariadený byt, najmä ten sivý nábytok, či čo to je.

    OdpovedaťOdstrániť

Autorské práva: Eva Stalder. Používa službu Blogger.