Horúce novinky
recent

Rustikálne bývanie v Cannes

Villa l'Occitane je prázdninový dom, ktorý vznikol rekonštrukciou starého mlyna z 18. storočia. Napriek tomu, že sa dom nachádza na úbočí prestížneho kopca California Hill v Cannes asi 2 km od hlavného bulváru Boulevard de la Croisette, zariadenie rešpektuje pôvodný rustikálny ráz starého mlyna.
Najmä kuchyňa je vernou replikou starodávnych vidieckych provensálskych kuchýň s podmurovanou pracovnou doskou.

Mohlo by sa vám hodiť:

Konzolový stolík RAVENA RA017, drevo, rozmery: (ŠxVxH) 110 x 80 x 40 cm

Obývacia izba je zariadená jednoducho a vkusne v kombinácii terakotovej dlažby, bielych hlinených omietok a historizujúceho nábytku. Väčšina provensálskych pôvodných interiérov vyzerá takto. Naše časté predstavy o levanduľových stenách sú dosť scestné...


Mohlo by sa vám hodiť:

Konferenčný stolík RAVENA RA027, drevo bielené

Jedálni opäť dominuje keramická rustikálna dlažba, stôl z masívneho dreva, stoličky v štýle Camargue a niekoľko príborníkov. Zaujímavým ľudovým prvkom je murovaná lavica pri kozube.


Mohlo by sa vám hodiť:



Stolička VENEZIA VE885B, drevo, béžová

Spálne predstavujú zmes starého i novšieho nábytku, pričom je všetko zosúladené v jednotnej bielo-krémovej farebnosti.



Mohlo by sa vám hodiť:

SANTO - dokonalá posteľ plná elegancie a harmónie smerujúca do stredomorského vidieckeho štýlu. Nábytok je charakteristický svojimi svetlými farbami, ktoré vytvárajú v spálni romantický charakter a neodolateľnú atmosféru. Dominantný bod postele pridávajú dekoratívne nožičky, ktoré nábytku vdychujú dokonalý charakter...
Manželská posteľ drevená SANTO, rozmery: (ŠxHxV) 171 x 215 x 110 cm (plocha na spanie 160 x 200 cm)

Dom má celkovo 5 spální a k nim prislúchajúcich 5 kúpelní rôznych veľkostí i vzhľadu. Zjednocujúcim prvkom sú rustikálne porcelánové umývadlá na vysokých nohách.



Starobylý dom s typickými okenicami evokuje tichý a kľudný vidiek. V skutočnosti sa nachádza v strede obrovského a rušného letoviska. Pre jeho návštevníkov však predstavuje oázu pokoja.


Obrázky: Villanovo, Môjnábytok.sk
Eva Stalder

Eva Stalder

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Autorské práva: Eva Stalder. Používa službu Blogger.