Horúce novinky
recent

Obývacie izby v toskánskom štýle

Dekoratívny toskánsky štýl vnesie do vášho obydlia bezprostrednú letnú atmosféru. Kľúčom ku tomuto štýlu je zemitá vidiecka jednoduchosť a zároveň inšpirácia palácovým štýlom. Tento štýl sa napodobňuje veľmi ľahko a vždy je zameraný na útulnosť a maximálne pohodlie. Pozrite si niekoľko vydarených príkladov obývacích izieb s permanentnou dovolenkovou náladou.

Pri výbere nábytku do obývacej izby sa zamerajte na trvácnosť a ručné spracovanie. Najvhodnejšie sú kusy z masívneho, najčastejšie dubového dreva a starožitný nábytok.


Podlahy bývajú keramické z terakoty alebo masívne dubové. Koberce s orientálnymi vzormi alebo vidieckejšie - sisalové či bavlnené.

Charakteristické sú pohovky s dreveným rámom, pričom rámy a nohy sú odkryté. Vhodný je však i celočalúnený sedací nábytok za predpokladu, že ho skombinujete s rustikálnym dreveným nábytkom a mnohými vankúšmi.


Klasické záclony sa do obývacej izby v toskánskom štýle absolútne nehodia. Okná mávajú len postranné dekoratívne závesy, pre vytvorenie súkromia sa však môžu použiť tzv. rímske rolety.


Modernejší vzhľad tohto stredomorského štýlu býva dnes i sofistikovanejší a nepoužíva pôvodnú farebnosť. Obývacia izba v krémovobielej a tmavohnedej farebnosti pôsobí veľmi elegantne a luxusne. Všimnite si moderný koberec a absenciu vidieckych kvetinových motívov na čalúnení.


Okrem kamenných kozubových ríms z pieskovca je kameň vhodný i v dekoráciách.


Vidiecka a veľmi striedno zariadená obývacia izba.


Dôležitý je rustikálny a zároveň elegantný vzhľad. Ak máte radi zelenú, pre tento štýl vyberajte olivovozelenú alebo fľaškovozelenú farbu.


Sýte zemité farby v obývacej izbe v starej toskánskej usadlosti. Slnkom prežiarené odtiene sú prevzaté priamo z toskánskej krajiny a majú hrejivý pôvab.


Príklad veľkej obývacej izby, v ktorej je zjavná inšpirácia palácovým štýlom.


Obrázky: https://www.mypremiumeurope.com
Eva Stalder

Eva Stalder

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Autorské práva: Eva Stalder. Používa službu Blogger.