Horúce novinky
recent

Romantická práčovňa

Domáca pani chcela mať svoj útulný pracovný kúz

Ak máte veľký rodinný dom alebo byt, určite uvítate možnosť zriadenia práčovne v samostatnej miestnosti. V malých bytoch sa pračka umiestňuje do kúpelne alebo do kuchyne, ale ruku na srdce - každému prekáža hluk pračky v priestoroch, ktoré majú slúžiť na očistu a relaxáciu, či na pôžitok pri varení.


3 koše na triedenie prádla, do štvrtého vľavo ústi šachta z hornej kúpelne


Mladá rodina kúpila rozľahlý nedostavaný dom na okraji Prahy, ktorý umožnil zriadenie samostatnej miestnosti pre pranie a sušenie prádla s priamym vetraním. Majiteľka si želala vytvorenie útulného romantického priestoru v kontraste s elegantnými okolitými miestnosťami.

Sušiak na prádlo je vyťahovací


Práčovňa je neveľká, ale vošli do nej všetky potrebné zariaďovacie predmety. Skrinka s drezom, pračka, sušička, úložné priestory, ale najmä štyri koše. Tri sú na triedenie prádla, štvrtý na zbieranie. Vedie do neho šachta z kúpelne na hornom podlaží, z ktorej sa špinavé prádlo jednoducho zhodí dole.

Pračka so sušičkou sú umiestnené na vyvýšenej podeste, aby sa domáca pani nemusela príliš nízko zohýnať. Súčasťou práčovne je aj vysúvateľný sušiak na prádlo dlhý dva metre.

Nechýbajú drobné milé doplnky


Steny sú vymaľované vodeodolnou farbou, v časti, kde je drez a suší sa prádlo, je keramický obklad.
Žehlenie je vyriešené vo vedľajšej miestnosti, ktorá slúži ako domáca pracovňa.

Rodinný dom v Nových Jirnách.
Autor návrhu: Eva Stalder


Eva Stalder

Eva Stalder

2 komentáre:

Autorské práva: Eva Stalder. Používa službu Blogger.