Horúce novinky
recent

Byt v novostavbe, Praha 9

Obývacia izba























Čo takého zvláštneho možno vymyslieť v novopostavenom byte?

Klienti sa na mňa obrátili s existujúcim pôdorysom práve budovaného bytu, v ktorom našťastie ešte neexistovali priečky. Byt je to veľký, 4 izby + kuchynský kút, dve kúpelne, komora, separátne WC a obrovská terasa na celú dĺžku bytu.

Obývacie miestnosti veľké, ale chodba nepríjemná úzka štrúdľa  s deviatimi dverami. Vstup do bytu pripomínal vstup do internátnej chodby.

Urobili sme kompromis. Dve miestnosti sa skrátili a chodba sa rozšírila o 75 centimetrov. Nosný systém nebolo možné zmeniť, takže rozšírenie vzniklo len medzi dvomi nosnými betónovými stenami. Aj táto úprava však zabezpečila zásadné optické zväčšenie priestoru. Nosné steny s hornými drevenými skrinkami vytvárajú akýsi portál, pod ktorým je umiestnený hlavný úložný priestor bytu, skriňa dĺžky 3 m so zrkadlovými dverami a vstupné dvere do detskej izby a do pracovne. Na náprotivnej stene je na mieru robená čierno-biela tapeta s panorámou Prahy.
Podlaha je tvorená marmoleom v dvoch farbách - svetlej cementovej sivej a v pieskovej. V rovnakej farebnosti sú aj kúpelne. Pieskovobéžové marmoleum prechádza z izieb až do predsiene, kde uzatvára pomyselný portál aj v podlahovej ploche.

Kuchynský kút bol na projekte skutočne miniatúrny a aby do neho vošli všetky potrebné spotrebiče a dostatok úložného priestoru, musela sa aj tu posúvať priečka o niekoľko centimetrov. Optické zväčšenie zabezpečí kuchynská linka v bielej farbe s vysokým leskom.

Autor interiéru: Ing. Eva Stalder
www.evastalder.com










Eva Stalder

Eva Stalder

2 komentáre:

Autorské práva: Eva Stalder. Používa službu Blogger.